Kovač prvi put progovorio nakon smene: Igrač mu saopštio da više nije selektor!

Čudne stvari su se za desile juče u Odbojkaškom savezu Srbije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Predsedništvo Odbojkaškog saveza Srbije juče je donelo odluku o smeni Slobodana Kovača sa pozicije selektora muške odbojakške reprezentacije Srbije.

Čini se da je ova odluka čelnika OSSRB bila prilično iznenađujuća s obzirom da Kovač nije beležio katastrofalne rezultate sa našim selekcijom.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Bivši selektor se prvi put oglasio po ovom pitanju u razgovoru za “Sportski žurnal”, gde je otkrio da ga je o svemu obavestio Marko Podraščanin.

Neformalno sam, pre otprilike mesec dana, razgovarao sa predsednikom Saveza Zoranom Gajićem. Zaključili smo da četvrto mesto na EP nije rezultat koji smo očekivali i da je to moglo da bude bolje. Ne znam da li je tad očekivao da podnesem ostavku. Mislim da jedino nije u redu što me niko nije zvao nego sam saznao od Podraščanina da nisam selektor – rekao je Kovač i dodao:

– Napravili smo odličan rezultat pre dve godine. Jeste bili i uspona i padova i treba svako da preuzme odgovornost. Ovo nisu bile pune dve godine rada, pošto je cela prošla godina bila prtoblematična zbog korona virusa. Nisam zvao savez da budem selektor, oni su mene. Ostaje gorak ukus u ustima, ali svako nastavlja svojim putem. Pokušaću da se nametnem negde drugde. Od prvog dana mi je bila čast da budem selektor, dao sam sve od sebe.

Za sada još uvek nema zvanične informacije ko bi mogao da nasledi Kovača, ali kao prvo ime spominje se Slobodan Boškan.

BONUS VIDEO:

Slobodan Kovač smenjen sa mesta selektora odbojkaške reprezentacije Srbije!



Izvor: Objektiv.rs, Sportski žurnal

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar