“Orlovi” dobijaju dom: Srbija izdvaja 257 miliona evra za nacionalni stadion, poznato gde će se nalaziti!

Prelepi objekat imaće kapacitet 52 hiljade mesta

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Promo

Nadležni organi su rekli svoje – Srbija dobija nacionalni stadion, a izgradnja bi trebala da se završi do 2025. godine kada su u planu i prve utakmice!

Kako su objavili iz Ministastrva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Urbanističkog zavoda Beograda novi dom “orlova” gradiće se u Surčinu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Za ovaj projekat biće izdvojeno 257 miliona evra, kapacitet stadiona biće 52 hiljade mesta, a javnosti je predstavljena dokumentacija i nacrt izgleda stadiona:

– Budući stadion će se nalaziti na delu gradske opštine Surčin, na delu Surčinskog polja, istočno od državnog puta, kod Obilaznice Beograd, između petlje Surčin-jug i petlje Ostružnica. Na ukupno 114 hektara državnog zemljišta gradiće se jedan od najmodernijih stadiona, iz takozvane Kategorije četiri, koju je odredila UEFA, a objekat će morati da ispuni veoma precizne i stroge standarde ove organizacije i FIFA – rekao je Božidar Bojović iz Urbanističkog zavoda Beograda na prezentaciji.

U sklopu kompleksa biće izgrađen i tržni centar, fudbalska akademija, verovatno i muzej Fudbalskog saveza Srbije, a do stadiona će ići redovna linija Beogradskog voza.

BONUS VIDEO: 

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar