“Ljut sam, ovo nije fer”: Svima se smučilo ono što ATP radi zbog Rodžera Federera!

Ovo je povredilo slabije rangirane tenisere

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Belga / ddp USA / Profimedia

Način bodovanja za plasman na ATP listi, koji je na snazi poslednjih godinu dana zbog pandemije koronavirusa, polako, ali sigurno počinje da izaziva veliko nezadovoljstvo kod tenisera.

Igrači “belog sporta” mogli su da biraju hoće li da igraju ili ne, a primer Rodžera Federera koji dugo nije nastupao zbog povrede, a tek ovog ponedeljka je ispao iz Top 10, povredio je slabije rangirane tenisere, povodom čega je odlučio da se oglasi mladi Norvežanin Holger Rune.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Vi znate da sam veoma vredan i da se obično ne žalim. Ove godine, snažno sam se borio da ostvarim svoje ciljeve i uđem u top 100. ATP je konstantno otežavao posao meni i mnogim drugim mladim teniserima zbog toga što su ‘zamrznuli’ renking 2019. godine, što znači da igrači na ATP turu i dalje imaju poene od rezultata iz 2019. Bez obzira na njihove rezultate 2020. i 2021 – napisao je Rune na Instagramu.

Rune smatra da je zaslužio bolje mesto na rang listi.

– Gledajući na uobičajeno bodovanje od pre dve godine, ja bih bio 62. na svetu, a ne 124. Da li je to važno? Da, jer kada ste ambiciozni i naporno radite, važno je da budete nagrađene. Sa tim renkingom bih bio u mogućnosti da igram bolje turnire i osećao bih da se moj naporan rad isplatio. Osećam se umorno i ljut sam zato što mislim da ovaj sistem nije fer. Volim tenis, ali trebalo bi da se takmičimo pod jednakim uslovima – dodao je on.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

  1. Atp listu kao i skoro sve na svetu kontroliše jevrejski lobi a jevreji su i pederer i mirka ,samo što je mirka viši rang u odnosu na džemperka

    Odgovori

Ostavite komentar