Skočio sa Pančevačkog mosta, a njegova smrt do danas je ostala MISTERIJA: Tragičan kraj našeg pevača

Telo nikada nije pronađeno, a njegova smrt i 25 godina kasnije je misterija

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Screenshot Youtube

Naš poznati pevač i autor velikog hita koji se i danas rado sluša, “Sačuvaj tajnu ljubavi moja”, Dušan Kostić tragično je okončao život 13. maja 1996. godine kada je sa Pančevačkog mosta skočio u Dunav.

U izveštaju policije tada je navedeno da je stravičan događaj zabeležen u 18:50 časova, kada je Dušan viđen kako preskače ogradu mosta između stubova 39 i 41 i skače u reku.

Na licu mesta policija je zatekla torbicu sa ličnim dokumentima, a Dušanovo telo nikada nije pronađeno. Nekoliko dana nakon njegovog samoubistva na adresu njegove žene Nevenke, kao i njegovih roditelja, stiglo je oproštajno pismo u kom je stajala kratka poruka: “Mnogo vas volim. Oprostite mi”. Međutim, neobičan detalj je to što na koverti nije bilo ni potpisa, ni pečata.

Foto: Screenshot Youtube

Kao što je opevao u svojoj čuvenoj pesmi “Sačuvaj tajnu ljubavi moja”, Dušan je sa sobom odneo svoju tajnu, pa su mnogi spekulisali da je upravo ovom pesmom naslutio svoju sudbinu.

Ipak, detalji i razlozi njegove smrti nikada nisu zvanično otkriveni ni potvrđeni, a njegova supruga Nevenka retko je o tome govorila za medije.

– U celom slučaju ima mnogo nelogičnosti. Jedini svedok navodnog samoubistva nije siguran da je to bio Duško. On je izjavio da je samo video nekog čoveka kako skače – ispričala je jednom prilikom Nevenka za domaće medije, a potom dodala i da torbica koja je pronađena na mestu gde je Dušan poslednji put viđen, takođe obavijena velom tajne.

– I taj deo je obavijen sa mnogo tajni. Torbica i dokumenta su bili potpuno suvi, a njegovo telo nikada nije pronađeno.

Nevenka je 2018. godine u razgovoru za Kurir priznala da se za Dušanovu smrt vezuju različite teorije.

– Ne mogu da pričam o tome jer mislim da tu nisu čista posla, a moja intuicija me retko kad prevarila. Jedini očevidac Duškovog skoka s mosta bio je radnik ŽTP Saša Veljković, koji je policiji rekao da ipak nije siguran da je čovek koji je tog dana izvršio samoubistvo zapravo pevač. Kostićevo telo nikad nije pronađeno i to je bio dovoljan povod za čaršijske priče. Prema jednoj verziji, Duško je ubijen, a njegovo samoubistvo je inscenirano da bi se zločin prikrio. Bilo je i onih koji su verovali da je pevač bio u depresiji kada se ubio jer nije mogao da vrati slavu. Ona treća verzija sigurno je i najčudnija: Duško je sam inscenirao samoubistvo, nakon čega je pobegao u inostranstvo zbog ogromnih dugova.

BONUS VDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar