Nestvarna priča: Bio je šampion sveta, uzeo dva olimpijska srebra, a danas radi kao zanatlija (VIDEO)

"Drago mi je što živim kao normalan čovek"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: ROBERT MICHAEL / AFP / Profimedia

Legendarni Finac Jane Ahonen (44) jedan je od najpoznatijih svetskih sportista.

Ahonen je u ski-skokovima beležio sjajne rezultate i jedan je od onih zbog kojih su se mnogi zaljubili u ovaj zimski sport.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ipak, po završetku karijere, Finac nije ostao uz ski-skokove. Odbio je ponude Saveza, trenerske, direktorske funkcije i verovali ili ne, danas popravlja automobile.

Ahonen radi u jednom salonu gde prodaje i popravlja autmobile i kampere, a u izjavama za finske medije istakao je da je od malena voleo automobile, motore.

– U detinjstvu sam uvek gledao automobile, motore, nekad nešto popravljao, Volim posao zanatlije. Uživam kada popravljam, opremam automobile, kampere. Mušterije me redovno zovu. Drago mi je što živim kao normalan čovek – rekao je Ahnonen.

Legendarni Finac je tokom karijere osvojio dva olimpijska srebra, pet titula svetskog prvaka, čak pet puta trijumfovao je na turneji “Četiri skakaonice”, a dva puta osvajao je Kristalni globus za ukupnog pobednika Svetskog kupa.

Inače, Ahonen je i rekorder po broju podijuma u Svetskom kupu, osvojio ih je ukupno 108, a novim poslom je iznenadio mnoge. Odbio je veće plate, bolje pozicije, sve kako bi mogao uživati u životu, naglasio je “leteći Finac”.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar