Za svega PAR MINUTA dejstvuje po neprijatelju: Predstavljeno naše najubojitije oružje na sajmu (VIDEO)

Novinar ''Objektiva'' je gledaocima prezentovao i najubojitije oružje prikazano na sajmu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv

Deseti jubilarni Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme “Partner 2021” svečano je otvoren danas u Beogradu. Sajam je otvorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Pokrovitelj sajma je srpsko Ministarstvo odbrane, a suorganizator kompanija “Jugoimport SDPR”.

Novinar ”Objektiva” Ognjen Radosavljević koji je bio na licu mesta otkrio nam je sa čime raspolaže Vojska Srbije. Predstavio nam je neke od najnovijih vojnih vozila, kao i najubojitija oružja.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Savršenu kombinaciju za bezbednost svih nas predstavlja dron ”Obad” sa dve rakete, za koji bi neki rekli da je budućnost ratovanja.

Na sajmu su predstavljeni i vojnici koji se maskiranjem stapaju sa prirodom i postaju potpuno nevidljivi.

Novinar ”Objektiva” je gledaocima prezentovao i najubojitije oružje prikazano na sajmu. Reč je o lanseru raketa ”Oganj” koji sadrži 32 lansirne cevi, a može da lansira 64 rakete koje pokrivaju 1,5 hektara. Ovaj model je bolji od prethodnih jer je digitalizovan. Naime, nakon stacioniranja, potrebno mu je svega 3 do 5 minuta da ispali prvu seriju raketa. Potom, digitalno pobljšava i ispaljuje drugu seriju. Njegove rakete od 128 milimetara imaju ubojni radijus od čak 40 metara. Sporedno naoružanje ”Ognja” je mitraljez koji se nalazi na krovu. Sve ovo dovodi do zaključka da je ”Oganj” definitivno naše najubojitije oružje koje je trenutno u primeni.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar