Profesorka žestoko uvredila uplakane učenike kao niko pre nje: Kad je videla kaznu, slošilo joj se

Morala je da crveni pred čitavim gradom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto:Georgios Makkas / Alamy/ Science Photo Library / Sciencephoto / Profimedia

Profesorka čiji je identitet zaštićen od javnosti, ali ne i lokalne zajednice, morala je da napusti školu Vintervil Čarter u Severnoj Karolini posle skandala na jednom času.

Profesorka je tokom časa ušla u verbalnu raspravu sa nekoliko učenika osmog razreda, nakon čega je izgubila kontrolu i uvredila ih je kao niko pre nje u školi.

Govoreći o Ustavu SAD ona je napomenula učenicima da sada moraju da budu srećni što su svi jednaki.

– Da nema ovakvog Ustava, deco, većina vas biste sada bili moji robovi na plantaži kraj grada – rekla im je profesorka bele boje kože, prenosi WITN.

Nekoliko učenica zaplakalo je jer su izjavu profesorke povezale sa nekim davnim incidentima kada je pokazivala indirektno da je rasista.

Majka jedne od učenica, Kaniša Tilman, rekla je za lokalne medije da je ovo nečuvena izjava od jedne profesorke.

Škola je zbog skandala morala odmah da reaguje. Profesorka je po hitnom postupku suspendovana bez prava kasnijeg povratka na posao.

– Dogodio se rasistički ispad na jednom času. Profesorka je posle toga udaljena iz škole. Učenicima je dozvolila da povedu raspravu bez kontrole, a njen komentar oko Ustava i prošlosti bio je neprimeren i uvredljiv za neke učenike. Čim smo saznali za incident, preduzeli smo neophodne mere. I nekoliko učenika sa tog časa koji su davali neprimerene komentare, kažnjeni su – rekla je Anastasija Rajan, direktorka škole.

Što se profesorke tiče, ona se povukla iz javnosti i prema informacijama iz mesta u kojem živi, trenutno je u depresiji zbog svega što se dogodilo jer joj nije bila namera nikog da uvredi.



Izvor:

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar