Lesor zbog Zvezde odbio Partizan: “Delije” žao mi je zbog svega, ta noć me proganja već godinama

Uoči susreta sa šampionom ABA lige, francuski centar je govorio o dosta tema

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT Alberto Abalde

Matijas Lesor će sigurno na sutrašnjoj utakmici u dresu Makabija protiv Crvene zvezde imati pomešana osećanja.

Naime, francuski centar se nedavno pridružio ekipi iz Izraela, a svi dobro znamo da je dres kluba sa Malog Kalemegdana nosio u sezoni 2017/18.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Svakako jedno veoma loše sećanje ga veže za Crvenu zvezdu, a to je promašeni šut za pobedu protiv Budućnosti u finalu plej-ofa ABA lige.

Dugo sam posle razmišljao o tim trencima, da ne kažemo da me je proganjalo. Znamo koliko smo vredno radili te sezone. Iako smo bili mlad tim, imali naravno uspone i padove tokom sezone što je bilo i očekivano, izborili smo se za šansu da opet obezbedimo mesto u Evriligi i da se borimo za titulu. Uh, taj šut… Bio sam mlad, neiskusan… Eh, kad bi moglo vreme da se vrati. Ali, ne može… – podsetio se, ali nerado, Matijas u razgovoru za “Mozzart Sport”.

Gotovo identična situacija dogodila se Lesoru prošle sezone u dresu Monaka, kada je protivnik ponovo bila Budućnost.

– Radite kvalitetno, sa odličnim timom, sjajnim stručnim štabom, igrate dobro cele sezone, obezbedite prednost domaćeg terena. Kako u tom momentu (kada promašite) da vam se ne pojave stare slike? Nije bilo lako. Pomislio sam: Neće valjda opet da mi se desi. Ali, rekao sam sebi: Imamo još šansi, ovo je samo prvi meč, hajde da nastavimo žestoko da radimo.

Francuz nije krio da je postojao kontakt sa Zvezdom ovog leta.

Bili smo u kontaktu, razgovarali. Postojala je obostrana želja. Ali, nije se ostvarilo.

Dotakao se Lesor i ponude, koju mu je poslao Partizan.

Poslao je konkretnu ponudu, rekao koje su mu ambicije. Ipak, kod mene je postojala želja da igram Evroligu, a i već sam igrao za Zvezdu, tako da.

Veoma brzo nakon toga pozvao ga je Makabi, a u par dana sve je bilo završeno.

– Kada su me moji agenti David Karo i Marko Jelić nazvali da mi kažu da je Makabi zainteresovan, za dan-dva je sve bilo gotovo. Mislim da ne moram detaljno da pojašnjavam zašto sam prihvatio ponudu jednog od najcenjenijih klubova u Evropi, sa sjajnom organizacijom, odličnim trenerom, saigračima. Pojedine sam ranije upoznao kao rivale, a sada kako to obično biva kada promenite sredinu, radimo zajedno. Na meni je samo da radim, napredujem, pomognem timu.

BONUS VIDEO:

Potpisao Matijas Lesor, ali ne za Zvezdu: Završena saga koja je trajala mesecima!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar