Košarkaški skandal drma Srbiju: Čuveni reprezentativac opleo po Pešiću – “Umro mi je otac, pa me ponizio”

Javnosti je predočeno da je u pitanju povreda, a zapravo je u pitanju bilo nešto sasvim drugo

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Starsport

Bivši košarkaški reprezentativac Duško Savanović žestoko je kritikovao odluku KSS da na mesto selektora dovede Svetislava Pešića. Počeci njihovog sukoba datiraju od pre šest godina.

Savanović je od 2014. do 2016. igrao za Bajern, a šef stručnog štaba te ekipe bio je upravo Pešić. Na relaciji igrač – trener puklo je u plej-ofu sezone 2014/2015.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Meni je tada umro otac. Ostao sam da odigram četvrtu utakmicu, koju smo pobedili i posle koje smo izjednačili na 2-2 u seriji. Dva dana pre pete, odlučujuće utakmice finalne serije, otišao sam kući na sahranu. Uspeo sam da se vratim na peti meč, ali sam ga odigrao dosta loše. Nisam postigao nijedan poen. Izgubili smo utakmicu i titulu. Od prvog dana sledeće sezone Pešić mi je stavljao do znanja da ta utakmica nije bila na nivou i da mu se nisam lično izvinio zbog toga što sam odigrao loše – pričao je Savanović za portal MVP.

Foto: Pedja Milosavljevic

Na sve se nadovezalo preskakanje nekih mečeva u plej-ofu na kraju naredne sezone. Javnosti je predočeno da je u pitanju povreda, a zapravo je u pitanju bilo nešto sasvim drugo.

– Nekoliko puta tokom sezone je provukao tu priču, a poslednji put početkom plej-ofa prethodne sezone. To je bio i poslednji put da sam zaigrao za njega. Naravno, u javnosti, od sramote, nisu mogli da kažu ništa drugo nego da sam povređen. Kako drugačije objasniti moj odlazak i njegove postupke?! A, sve to zarad njegove lične zaštite. Nikada u životu nisam, a nadam se i da neću, bio toliko povređen kao čovek. Igranje za Karija je bila moja najgora odluka u karijeri. Ali, svi mi pravimo greške. Ponekad svesno, nekada slučajno, ali život ide dalje – tvrdio je Duško Savanović.

BONUS VIDEO:

Izvor: Kurir

Komentari (1)

  1. Vidite to je problem vecine kosarksarskih trenera iz Srbije, to deranje, odnos prema igracima kao da su smece itd. TKo je pametan treba da bezi od njih, kako reprezentacija tako i klupsko. Ja kada njih gledam kako se ponasaju meni se povraca.

    Odgovori

Ostavite komentar