Tvrdi da je spavao samo 30 minuta dnevno u poslednjih 12 godina: Kad su ga testirali, ostali su u šoku

Uvežbao je sinhronizaciju funkcionisanja tela i uma

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Daišuke Hori, 36-godišnji muškarac iz Japana, proveo je poslednjih nekoliko godina uvežbavajući svoj um i telo da funkcionišu na što je moguće manje sna. Tvrdi da spava samo 30 minuta dnevno i da se uopšte ne umara.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Za to vreme nije pretrpeo nijedan ozbiljan neželjeni efekat povezan sa nedostatkom sna.

On je predsedavajući “Japanske asocijacije za spavanje” i sada uči druge kako da smanje svoje dnevno vreme za spavanje kako bi mogli više da uživaju u životu.

Daišuke Hori nedavno je gostovao u jednoj popularnoj japanskoj TV emisiji, gde je govorio o svom kontroverznom rasporedu spavanja. Očigledno, uvek se osećalo da je 16 sati neprekidnog rada jednostavno nedovoljno da radi sve stvari koje želi svaki dan, prenosi Oddity Central.

U jednom trenutku počeo je da istražuje i eksperimentiše sa smanjenjem dnevne rutine spavanja, a tokom nekoliko godina uspeo je da pređe sa 8 sati na samo pola sata sna, a da pritom ostane zdrav i energičan.

Pošto 30 minuta sna teško zvuči održivo tokom dužeg vremenskog perioda, producenti TV emisija su izazvali Horija da svoju kameru prikazuje svoju dnevnu rutinu u trajanju od tri dana. Prihvatio je da ga prati televizijska ekipa i uspeo je da odspava samo 30 minuta sna, ponekad čak i manje od toga, dnevno.

Gledaoce je najviše zanimalo kako je 36-godišnjak uspeo da se izbori sa pospanošću nakon jela, jer se većina ljudi bori da se odupre pospanosti izazvanoj skokovima insulina. Hori je rekao da je u stvari i sam zaspao, ali se potrudio da konzumira kofein kako ne bi zaspao sve dok nivo insulina ponovo ne padne na normalu.

Čak i nakon što su svoju neobičnu rutinu spavanja predstavili na nacionalnoj televiziji, mnogi još uvek nisu bili ubeđeni da je spavao samo 30 minuta dnevno poslednjih 12 godina. Pomenuo je da je postepeno skraćivao svoj dnevni san tokom mnogo godina.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar