Ministar Vulin: Sporazum će doprineti uspostavljanju međunarodnih standarda na beogradskom aerodromu

Prema njegovim rečima, kroz beogradski aerodrom godišnje prođe veliki broj putnika i robe

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
FOTO: MUP

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i viši koordinator Programa Kancelarije Ujedinjenih nacija za drogu i kriminal (UNDOC) Ketil Otersen potpisali su danas u Beogradu sporazum koji će doprineti boljim i efikasnijim rezultatima u borbi protiv prekograničnog kriminala.

Po potpisivanju Sporazuma, ministar Vulin je istakao da je višegodišnja saradnja sa Kancelarijom UN za drogu i kriminal izuzetno uspešna i da će uspostavljanje projekata aerodromske komunikacije i programa kontrole kontejnera doprineti postizanju međunarodnih standarda na Aerodromu “Nikola Tesla” po pitanju kontrole prelaska robe i putnika.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Prema njegovim rečima, kroz beogradski aerodrom godišnje prođe veliki broj putnika i robe, ali zahvaljujući ozbiljnom i predanom radu policijskih službenika on je bezbedan i svi koji dođu u Srbiju mogu da budu uvereni da su maksimalno sigurni i zaštićeni.

Kako je naveo, napori koje srpska policija ulaže u borbu protiv prekograničnog kriminala i kojima je zadat snažan udarac organizovanim kriminalnim grupama, od velikog su značaja za bezbednost čitavog regiona, pa i šire.

Narkotici, koji se zaplene u Beogradu, kako je istakao, znače manje droge na ulicama Beča ili Pariza i zato borba protiv organizovanih kriminalnih grupa koje truju i ubijaju našu decu mora biti uz punu saradnju, kako bismo bili uspešni.

– Srbija je pouzdan partner u borbi protiv svih vidova kriminala i kada se o nečemu dogovorimo to ostane zapisano u kamenu – istakao je ministar Vulin.

Koordinator Programa Kancelarije Ujedinjenih nacija za drogu i kriminal Otersen zahvalio se ministru Vulinu na uspešnoj saradnji i izrazio uverenje da će obuke i donacije u okviru programa za srpsku policiju doprineti da bude još bolja i efikasnija.

Prema njegovim rečima, cilj ovog projekta je suzbijanje prekograničnog kriminala i doprinos Srbije u toj borbi je značajna.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar