Devojčice se POTUKLE u osnovnoj školi u Smederevskoj Palanci: Oglasio se direktor povodom nasilja (VIDEO)

Da situacija bude još gora, vršnjaci sve snimali i navijali

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Twitter

Novo jezivo nasilje među devojčicama zabeležno je 19. septembra u dvorištu Osnovne škole “Heroj Radmila Šišković” u Smederevskoj Palanci, a snimak ove tuče već danima kruži društvenim mrežama.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Snimak jezive tuče dve devojčice možete pogledati KLIKOM OVDE.

Na snimku se vidi kako se dve tinejdžerke fizički obračunavaju, čupaju za kosu, udaraju, obaraju na pod, dok njihovi vršnjaci sve to snimaju, pa čak i navijaju.

Među njima je bilo i onih koji su želeli da se pridruže tuči, dok je jedna od devojčica, učesnika ovog obračuna, odbijala da prestane.

– Roditelji, društvo… Nemam adekvatnu reč kojom bih opisala ovo divljaštvo, nasilje nad bilo kim treba jednom za svagda sankcionisati i najoštrije kažnjavati. Ispred osnovne škole u Smederevskoj Palanci – napisala je ona.

Povodom ovog događaja oglasila se Osnovna škola “Heroj Radmila Šišković”, ispred čijeg se dvorišta dogodila ova tuča.

– Kao što je mnogima poznato, u nedelju 19. septembra 2021. godine oko 20 časova došlo je do tuče učenika ispred glavnog ulaza u Osnovnu školu “Heroj Radmila Šišković”. Svi mi, zaposleni u ovoj školi i rukovodstvo, osuđujemo takvo ponašanje, kao i svaki drugi vid nasilja i ističemo da naši učenici nisu bili učesnici ovog događaja. Smatramo da su sve osude koje se tim povodom pojavljuju u javnosti, a upućene su nama kao školi, zlonamerne i neprimerene – navode iz škole.

Foto: Printscreen/Twitter

Kako dodaju, njihovo dvorište je ograđeno, bezbedno, uređeno i pokriveno kamerama, ali je ipak javna površina.

– Kao škola ne možemo da kontrolišemo šta se tu u večernjim satima događa. Bez obzira na sve to, mi smo preduzeli sve mere predostrožnosti koje su u našoj nadležnosti, kako bismo sprečili da se to ponovo dogodi. Napominjemo da su o ovom nemilom događaju obavešteni Školska uprava i organi reda – navode iz OŠ “Heroj Radmila Šišković”.

Direktor ove škole, Miroslav Mihajlović rekao je juče da se tako nešto nikada nije dogodilo u ovoj školi, te i da će policija ispitati ko su deca sa jezivog snimka.

– Policija će utvrditi ko su deca sa snimka, ali to nisu učenici naše škole. Sproveli smo proceduru zaštitu učenika, učinili smo sve što je u našoj nadležnosti da se našim đacima ne dogodi ovako nešto – rekao je Mihajlović.

Ova brutalna tuča dogodila se samo tri dana pošto je u Maloj Krsni kod Smederevab brutalno pretučena tinejdžerka (13).

Nju su, kako smo pisali, pretukle i vređale godinu dana starije devojčice, učenice osmog razreda Osnovne škole “Đura Jakšć”.

Nasilje među devojčicama postalo je sve veći problem našeg društva. Zašto je to tako i zbog čega su devojčice sve brutalnije? Dečji psiholozi, pedagozi i pedijatri saglasni su u jednom – devojčice brže sazrevaju od dečaka, brže razvijaju verbalnu agresiju i sklonije su psihičkom maltretiranju vršnjaka.

Od početka godine prijavljeno 280 slučajeva vršnjačkog nasilja

Prema podacima Ministarstva prosvete, takvih prijavljenih slučajeva je samo od početka ove godine bilo čak 280.

– Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je tokom 2020. godine dobilo 410 prijava vršnjačkog nasilja, a u 2021. (do 23. septembra) 280 prijava. Broj prijava 2020. je smanjen u odnosu na prethodnu 2019. godinu (do 850 prijava) zbog situacije sa pandemijom kovida 19 i prelaska na onlajn nastavu tokom školske godine – rekli su iz ministarstva.

BONUS VIDEO:



Izvor: Blic

Komentari (1)

Ostavite komentar