“Vetar je iščupao drvo iz korena, a onda se pojavila ONA”: Šok svedočenje sa SAHRANE Tome Zdravkovića

Novica Zdravković jednom prilikom u javnosti je ispričao detalje sa sahrane brata Tome koje nikada nije zaboravio

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube

Ove godine navršiće se tri decenije od smrti Tome Zdravkovića. Njegov brat Novica je svojevremeno u jednom intervjuu govorio o svemu što se dešavalo na Tominoj sahrani, a što je njemu bilo veoma čudno.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Stalno sam bio pored njega dok je ležao. Tražio je da budem kraj njegove desne strane. Noge su mu već bile otkinute i nije video. I stalno mi je govorio da iza njega sve vreme stoji nešto strašno. Bio je u polukomi i bilo mi je razumljivo da ljudi koji su na samrti vide nešto što mi drugi ne vidimo – ispričao je Novica.

Foto: Youtube/Printscreen

Tog 30. septembra 1991. na dan sahrane Tome Zdravkovića, dok je držano opelo u kapeli ništa nije naslućivalo na ono što će se kasnije dogoditi.

– Dok je bio u kapeli sve je bilo mirno. Prolazili su pevači, svi su ostavljali sveće. Onog trenutka kada su ga izneli iz kapele počeo je jak vetar. Zoran Kalezić je čitao oproštajni govor. Počelo je sve jače da duva i Kalezić je jedva zadržavao one papire sa kojih je čitao. Kada je krenula povorka ka mestu gde će biti sahranjen vetar je u tom trenutku iz korena iščupao jednu brezu koja je pala ispred nas. Srećom niko nije bio povređen – ispričao je Novica Zdravković.

Kada je povorka sa kovčegom stigla do grobnog mesta, počela je kiša.

– Kad smo stigli do groba tada počinje strašna kiša da pada. I sad pazite – po onolikom vetru i kiši je doletela jedna ptica koja je sletela na granu koja se nadvila nad Tominim grobom. Ona je stajala sve dok grobari nisu završili posao. Tek kada je Toma sahranjen a narod počeo da se razilazi, ona je odletela. Razmišljao sam da li je njegov duh otišao sa tom pticom. Malo posle sahrane i kiša je prestala – prisetio se Novica Zdravković.

Govoreći o prijateljstvu Tome i Silvane Armenulić, Novica kaže da su oni do kraja ostali veliki prijatelji.

– Mi smo bili strašno siromašni. Toma je trebalo da ide u bolničku školu dve godine ali njega to uoopšte nije zanimalo. Toma i Silvana su se upoznali u kafani u kojoj je ona pevala. On joj je jednom rekao – i ja pevam. Silvana je poželela da ga čuje i tada je Toma prvi put zapevao uz muzičare i pred publikom. Toma je mnogo poštovao Silvanu. Bili su veliki prijatelji do kraja – rekao je Novica Zdravković.

Podsećamo, Novica Zdravković preminuo je u junu ove godine u 74. godini nakon borbe sa teškom bolešću.

BONUS VIDEO:



Izvor: Mondo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar