“Unuka mi je LETELA od siline udarca”: Deda povređene Teodore (2) o UŽASU na zemunskom igralištu

Njegova unuka jedna je od 300 dece u Srbiji koja boluju od cistične fibroze

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Vlada Sporcic

Zet je bio sa Teodorom na igralištu. Ona je bila na toboganu, kada je ugledao pomahnitali autobus kako juri ka njoj. Rekao je da se skamenio i da je video kako je autobus udara i kako mu dete leti kroz vazduh. Pala je na zemlju.

Imala je otvoren prelom noge i povrede glave – ovako priča Dragoslav Ilić (75), deda dvoipogodišnje devojčice koja je jedna od šestoro povređenih u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u petak u Krajiškoj ulici u Zemunu, akada je gradski autobus kojim je upravljao Dragomir H. (72) izgubio kontrolu i uleteo u igralište.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Strpao ju je u auto jednog od prolaznika i odmah odveo u Zemunsku bolnicu, Tu su zaustavili krvarenje i prebacili je u Urgentni centar, gde su joj urađene sve analize, a onda su je odveli u institut u Tiršovu. Tokom noći operisali su joj nogu, ima hematom na glavi i trenutno je na postoperativnom lečenju. Trebalo je da je pregleda maksilofacijalni hirurg, kako bi utvrdio da li je vilica u redu. Uzdam se u Boga i lekare da će sve biti dobro, a teši me to što ona normalno reaguje – navodi Dragoslav.

Njegova unuka jedna je od 300 dece u Srbiji koja boluju od cistične fibroze, bolesti pluća, koja je ometa u razvoju i zbog koje još ne govori. Zato se njena mama Tamara T. od nje ne odvaja.

I u subotu je otac Miloš bio u bolnici, a majka se od devojčice od petka nije odvajala.

– Zet kaže da je video kada je vozač otišao iz autobusa jer su besni i uplašeni roditelji hteli da ga biju. Ne mogu da krivim vozača jer ne znam šta se tačno desilo. Ali sam protiv zakona ulice. Krivim onoga ko ga je zaposlio. Imam 75 godina i ne mogu uvek da se setim kao treba da odreagujem. Sve i da je autobus dobio to ubrzanje, u tim godinama ni on verovatno nije mogao trezveno da reaguje. Zato krivim tog ko ga je zaposlio da vozi putnike – navodi ovaj vremešni Zemunac i dodaje da bi grad Beograd morao da podvuče negde crtu po pitanju toga što gradske autobuse sve češće voze penzioneri.

Na mestu nezgode u kojoj je u petak oko 14.20 povređena Teodora, ali i troje maloletnika, devojka (24) i žena (60), deca su se igrala na spravama koje su ostale netaknute. Roditelji su pak budno motrili pri svakom nailasku autobusa, prenose Novosti.

BONUS VIDEO:

Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar