Kako to da samoopredeljenje ne važi samo za Srbe? Predsednik Vučić o knjizi supruge Aljbina Kurtija

Vučić je dodao da je o promociji saznao iz novina, a da bi došao na promociju da je znao da čime se knjiga bavi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIC/ nr

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upitao je danas kako to da je samopredeljenje suština slobode za sve narode osim za Srbe.

“Kako to da je za Norvežane i za Albance i za sve Evropljane samoopredlejnje suština slobode i demokratije, a samo nije za Srbe”, konstatovao je Vučić na pitanje novinara da li mu je poznato da je danas u Beogradu održana promocija knjige supruge kosovskog premijera Aljbina Kurtija pod nazivom “Ideja slobode i samoopredljenja”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Rekao je da nije znao za to, ali da to nije naš problem

“Ne plašimo se ničijih reči, ni knjiga. Srbija mora da bude iznad toga” ,rekao je on i dodao , da je naš problem to kako se samoopredeljnje svuda vidi kao oličenje slobode, osim u slučaju Srbije.

“Kažite nam da je vrhunac slobodarske misli svima dozvioljen osim Srbima. Kažite nam da je to tako i da znamo da nema nikakvih principa, da nema nikakvih . Nazovimo stvari pravim imenom”, poručio je Vučić.

On je dodao da mi znamo gde nam je mesto i da smo mali u odnosu na velike evropske sile, svetsk esile, znamo da su bili protiv nas i devedesetih i pre toga, i dobro razumemo svoju realnu poziociju.

“Samo nempojte da nam to objašnjavate principipa, i d anam pričate da je ostvarenje prava na samopredeljenje vrhunac slobode a onda ćete taj vrhunac slobode da zabranite samo jednom narodu, slučajno je to srpski. Tu prestaju sve vašepriče o pravdoljubivosti i istinoljubivosti, ravnopravnosti”, zaključio je Vučić dodajući da za to nema odgovora.

Vučić je dodao da je o promociji saznao iz novina, a da bi došao na promociju da je znao da čime se knjiga bavi, da bi dobio odgovor na to pitanje.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar