Prepoznajte DOBRE proizvode i pravilno je negujte: Frizeri otkrivaju kako da imate ZDRAVU kosu

Izbegavajte silikon u proizvodima za negu kose

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: - / PhotoAlto / Profimedia

Mnoge devojke peru kosu na svaka dva dana jer im se veoma lako masti.

Neke ja šamponiraju dva puta, a neke jednom.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kako se još uvek ne zna koje pravilo je ispravno kad je u pitanju nega kose, frizerka iz Londona po imenu Luiz Galvin otkrila je tajnu nege kose.

Kosu nikada ne šamponira dva puta

– Ne bi trebalo šamponirati kosu dva puta i tako svaki dan. Naime, time se preterano aktiviraju lojne žlezde, a onda vam kosa postaje masnija, dok se u isto vreme uklanjaju sva prirodna ulja s temena. Jedno šamponiranje je dovoljno ako perete kosu redovno – objasnila je.

Foto: Shutterstock

Kad su u pitanju osobe koje imaju sjajnu, gustu kosu, onda su potrebna dva šampona: jednom da se uklone masnoće, a drugi put da se kosa pravilno opere.

Regenerator nanosi samo na krajeve

– Čini se da ovo niko ne razume. Dakle, stavite regenerator na kosu, napola isperite, jer se tako proizvod ravnomerno rasporedi, a zatim kosu pročešljajte prstima od vrhova prema korenu. Zapamtite, vaši prsti su uvek nežniji od četke – rekla je ona.

Ovo se posebno odnosi na ljude koji imaju dugu kosu, kao i na žene koje su u menopauzi jer im je kosa sklonija oštećenjima.

Foto: Tomas Anderson / Panthermedia / Profimedia

Nikad ne farba obojeni deo kose

Luiz Galvin tako čuva vlasi kose od preteranog isušivanja i oštećenja. Napominje kako mnogi frizeri nepotrebno nanose boju od korena do vrha, kada se stara i nova boja preklapaju po nekoliko centimetara.

– Kao potrošač treba da budete malo svesniji, u koji god salon da idete. Pogledajte kako vam frizer farba kosu, pazite da to ne radi onako kako ne treba, kao i da vam ne stavlja boju preko boje. Ako treba farbati samo izrastak, neka bude tako – objasnila je.

Nikada ne češlja kosu od korena

Ona s češljanjem počinje od vrhova, pa polako dolazi prema korenu kose.

Foto: Shutterstock

– Uvek krećite od vrhova, pa kosu polako češljajte prema korenu – kaže frizerka.

Izbegava proizvode sa silikonom

– Ne volim silikon i nemam ga ni u jednom od svojih proizvoda. Po mom mišljenju, silikon samo stvara plastičnu skupinu na vlasima kose, a kosa je nekako lepljiva. Silikon se nagomilava na kosi, a tad morate da potrošite više šampona da biste oprali sav taj silikon.

Napominje da je lako prepoznati silikon u sastavu proizvoda.

– Silikon je sve što završava s ‘on’, dakle to su: dimetikon, simetikon, silikon i slično. Silikon se može staviti u bilo koju vrstu proizvoda za kosu, ali po mom mišljenju je opravdan samo u proizvodima za stilizovanje onima koji imaju kovrdžavu kosu.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, 24sata.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar