“Mahnuo tati, pa pao”: Neutešna majka preminulog dečaka na Adi objasnila šta se tačno dogodilo

Bila je to lavovska borba koja se, nažalost, bezuspešno završila

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Vlada Sporcic

Zvao me je „mamice”, moj anđeo čuvar – sa očima punim suza tiho izgovara Marjana Jovanović, majka Dalibora (16) iz Barajeva, koji je iznenada preminuo u nedelju, na Adi Ciganliji, na fudbalskom terenu, u poslednjem minutu utakmice. Naselje Gaj u Barajevu, mestu gde je Dalibor živeo, preplavila je tuga. Vrata porodičnog stana ekipi Objektiva otvorila je Daliborova mama, o čemu je Objektiv već pisao.

MAHNUO TATI, PA PAO

Bila je to lavovska borba koja se, nažalost, bezuspešno završila.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

‒ U poslednjem minutu utakmice okrenuo se ka tati, koji je videvši da se nešto dešava, rukom pokazao Dači da ode ka treneru. On se okrenuo, napravio korak i počeo da pada. U tom trenutku je trener Fića krenuo ka njemu. Dača mu je pao u krilo – kroz plač priča Marjana.

Neutešna majka, pored ogromne boli koja je razara, pronalazi tračak snage i neizmerno se zahvaljuje svima koji su bili kraj njenog deteta u tim poslednjim trenucima.

‒ Išla mu je krv iz nosa i na usta. Doktorka je rekla da nisu uspeli da uspostave rad srca. Veštačko disanje su mu na smenu davale dve sestre, još neki mladić i trener, ali nije uspelo. Sumnja se da je doživeo ili jak moždani udar ili da je imao aneurizmu. Čekamo obdukciju da saznamo istinu – izgovara majka, koja je uspela samo da izusti još nekoliko reči.

‒ Nikada neću prihvatiti da mog deteta nema. Boriću se zbog mlađeg sina, ali ništa više nije isto – utučeno izgovara Marjana gledajući u sinovljevu sliku.

Foto: Vlada Sporcic

PREGLED OBAVLJEN 3. SEPTEMBRA

Ekipa Objektiva juče se susrela i sa Filipom Tomaševićem (29). Trener nesrećnog dečaka, dok govori o Dači, vidno je potresen.

‒ Trećeg septembra smo uradili sve potrebne analize, krvna slika, saturacija, EKG sa opterećenjem i bez opterećenja. Dača je sve super prošao – potreseno izgovara trener dečaka.

Trener Tomašević ističe da nikada ništa nije ukazivalo na da dečak ima problema.

‒ Kada je pao, pomislio sam da je samo u sekundi izgubio svest. Nisam ni slutio da mi je to poslednji put da ga vidim i da razgovaram sa njim. Ovim poslom se bavim osam godina, ali ovaj udarac ne znam da li ću prebroditi. Dača je bio izuzetan mladić. Dva sata sam sedeo na terenu tog dana i pokušavao da shvatim šta se dogodilo.

PIŠE: ALEKSA MOMČILOVIĆ

OVU I OSTALE AKTUELNE TEME MOŽETE PROČITATI U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 21. SEPTEMBAR

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar