Brutalno kršenje Briselskog sporazuma: Rosu naoružan do zuba počeo da skida SRPSKE TABLICE (FOTO+VIDEO)

Građani sa severa KiM su uznemireni ovom "demonstracijom sile"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/youtube

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić potvrdio je da su specijalne jedinice ROSU jutros na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak jutros rasporedile 20 vozila, od kojih više od 10 blindiranih, i dodao da su pripadnici te jedinice “naoružani do zuba”.

On je saopštio da je Predsedništvo Srpske liste tim povodom održalo sednicu i da su u toku pokušaji da se u kontaktu sa predstavnicima međunarodne zajednice ukaže na opasnost situacije i pronađe rešenje.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Simić je za TV Pink istakao da su građani sa severa KiM uznemireni ovom “demonstracijom sile”, koju je doveo u vezu sa zamenom tablica na prelazima koju je najavio premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti.

On je apelovao na građane da ostanu uzdržani i ne nasedaju na provokacije iako je u pitanju, kako je istakao, brutalno kršenje sporazuma o slobodi kretanja i Briselskog sporazuma.

Kosovska policija potvrdila je sinoć da se u blizini administritivnog prelaza Jarinje postavljaju kontejneri, navodeći da je cilj te akcije poboljšanje infrastrukture, odnosno uslova za rad policijskih službenika.

Na administrativne prelaze stiglo još jedinica Rosu. Priština podigla dronove kako bi snimala, javljaju albanski mediji.

Kako javlja Sputnjik počelo je skidanje srpskih registarskih tablica na administrativnim prelazima. Zamenjuju ih takozvanim privremenim prištinskim probnim oznakama.

Evo kako izgledaju:

Foto: Printscreen/facebook

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar