Brza dijeta sa suvim šljivama: Možete da skinete do tri kilograma za nekoliko dana (PLAN ISHRANE)

Suve šljive čiste creva i daju osećaj sitosti

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Ukoliko tražite brz i efikasan način da skinete nekoliko kilograma za nekoliko dana, onda bi dijeta sa suvim šljivama mogla da vam pomogne.

Ova dijeta spada u brze i kratke. To su one dijete koje se koriste svega par dana po potrebi, kada vam se omiljena garderoba “smanjila“ za jedan konfekcijski broj, a baš nailazi važan događaj gde mora da izgledate dobro.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Zašto baš suve šljive?

Pre svega, suve šljive imaju veliku količinu vlakana koja su pravi čistači creva. Sama vlakna daju i osećaj sitosti, tako da konzumacija kompota od svega 3 kuvane šljive može da vas drži sitim satima. Ipak, budite oprezni: vlakna pored svog dobrog dejstva mogu da naprave određene probleme u vidu nadimanja i gasova tako da ih u ishranu treba uvoditi postepeno.

Pored toga, suve šljive su bogate i vitaminima i mineralima kao i specifičnim voćnim kiselinama koje povoljno utiču na razgradnju masnih spojeva u organizmu. Time neposredno pomažu dobrom varenju masnoća što opet dovodi do smanjivanja kilograma.

Foto: Shutterstock

Suve šljive možete i sami napraviti u kućnim uslovima ako imate dehidrator. U tom slučaju, dovoljno je oprati zdrave, zrele plodove i poređati ih u posude dehidratora. Dalji proces pogledajte u uputstvu za vaš uređaj jer postoje različite vrste dehidratora pa se i sam postupak sušenja nešto razlikuje.

Foto: Daniel Dash / Panthermedia / Profimedia

Jelovnik dijete:

Doručak: Šest suvih šljiva.
Užina: Jedna jabuka.
Ručak: Jedno kuvano jaje i integralni tost ili pileća prsa.
Užina: Isto kao ručak.
Večera: Čaša jogurta.

Napomena: Pre ove dijete, posavetujte se sa svojim lekarom.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Objektiv.rs, stil.kurir.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar