Imali UZORE za mučenje i kasapljenje: Evo zašto su Belivuk i Miljković bili fascinirani klanom “Amerika”

Iz onog što su slušali o pretečama "zemunskog klana" Belivukovi vojnici su upijali najšokantnije detalje likvidacija

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Monstruozni klan Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja i Marka Miljkovića zvanog Mesar delovao je kao formacija najsvirepijih kriminalaca koji su žrtve sekli žive, uživajući u njihovom bolu i poslednjim trzajima, kao što je to mnogo pre njih činio klan Amerika. Belivukova ekipa je bila fascinirana misterioiznošću koja i danas vlada u vezi s najmoćnijom mafijaškom organizacijom devedesetih, a koja i danas ima aktivne članove po svetu. Oni, po saznanjima tajnih službi, i dalje iz Južne Amerike u Evropu doturaju drogu, prate, iznuđuju, ubijaju za ogromne svote novca i leševe uništavaju da nikada njihovi zločini ne bi bili otkriveni, što je Belivukovom klanu bio putokaz i dobra priprema za unapređenje zločinačkih aktivnosti koje su otkrivene u istrazi protiv njegove kriminalne organizacije.

– Veljina ekipa pucača, namamljivača, čistača i ostalih očigledno je bila fascinirana klanom Amerika, prvenstveno zbog moći koju su imali u podzemlju, ali i novca kojim su mogli sebi da priušte luksuzan život, najbolja kola i dobre ženske. Iz onog što su slušali ili negde pročitali o pretečama “zemunskog klana” Belivukovi vojnici su upijali najšokantnije detalje likvidacija koje su zapanjile svet i, između ostalog, učili kako se mogu otarasiti žrtava. Smaknuća Belog, Romea, Vukovića, Žuće su bila inspiracija za Nevolju i njegove saradnike – kaže izvor upućen u postupak protiv Belivukovog klana.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Iza svirepe likvidacije Milorada Vujičića Vuje 2001, koji se u izveštajima policije vodi kao Srećko, prema pisanju tadašnje štampe, upravo je stajao klan Amerika iako njegovo ubistvo nikada zvanično nije rasvetljeno, kao ni ubistvo ministra odbrane Pavla Bulatovića, za koje se ta grupa takođe sumnjičila. Kao Vuja, prošle su sve Veljine žrtve koje su pokušale da se izdignu iznad njega kao vođe ili da mu smeste nešto, prenosi Republika.

– Klan Amerika se osvetio Vujičiću, kao što su se Velja i Mare svetili izdajnicima, i platio je glavom što je hteo da se izdvoji iz grupe i počeo da radi “za svoj džep”. Mučili su ga da kaže gde je sakrio novac od prodaje droge, oružja i navođenja na prostituciju, a onda ga ubili i odsekli mu glavu, ruke i noge. Vujin trup bez glave i udova pronađen je u jednom parku u Budimpešti, a glava tek posle 15 dana na brdu Gelert iznad Dunava. Veštačenjem je utvrđeno da je Vujičić najpre mučen, potom ubijen, a kasnije iskasapljen. Glava je kako je tada pisano ostala u dobrom stanju jer je držana u zamrzivaču, kao dokaz da je Milorad ubijen kada je otkazao poslušnost grupi i prijavio policiji njeno delovanje tražeći zaštitu koju ipak nije dobio. Posle toga je pobegao u Mađarsku, gde ga je klan pronašao i ubio. Savremeni svirepi koljači i ubice Velja i Marko sa bandom otišli su mnogo koraka napred i najveću pažnju posvetili takozvanom čišćenju terena posle zločina, te su samlevene delove tela žrtva bacali u Dunav – objasnio je dobroobavešteni izvor.

BONUS VIDEO:



Izvor: Republika

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar