Nakon ubistava u kući u Spužu Velja Nevolja i Marko Mesar POVUKLI čudan potez: Temeljno su promenili SVE

Od aktera događaja u kući kod Spuža u bekstvu je samo vlasnik kuće Ratko Živković

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Veljko Belivuk i Marko Miljković Mesar su, posle ubistva dvojice “škaljaraca” u kući kod Spuža, sastrugali zidove i razvalili podove da sakriju tragove krvi. Potom su sve okrečili, uradili nov parket i pločice i kupili nov nameštaj.

Veljko Belivuk (35) i Marko Miljković Mesar (30) su u oktobru 2020. sa saradnicima ubili dvojicu “škaljaraca” u kući kod Spuža u Crnoj Gori, a onda su kompletno renovirali taj objekat kako bi sakrili tragove zločina! Velja Nevolja i Mesar su, posle krvavog pira, sastrugali sve zidove i razvalili podove, pa su sve izgletovali i okrečili, stavili nov parket i pločice i kupili nov nameštaj!

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kapetan mamio žrtve

Kako su preneli crnogorski mediji, u kući u zaseoku Stanjevića rupa kod Spuža 14. oktobra 2020. ubijeni su Barani Damir Hodžić (23) i njegov zet Adis Spahić (33), a otet je Milan Radulović (51), zvani Mile Kapetan, koji je ubrzo zatim takođe likvidiran. Crnogorsko tužilaštvo je za ovaj zločin optužilo Belivuka, Miljkovića, njihovog saradnika Nebojšu Jankovića (50) iz Beograda, kao i vlasnika kuće u Spužu Ratka Živkovića.

– Posle mafijaške likvidacije u kući utvrđeno je da su kompletno renovirane sve unutrašnje prostorije. Svi zidovi su skroz sastrugani, potom gletovani i okrečeni. U kući su zamenjene i pločice, kao i parket i nameštaj. Sve ovo je urađeno kako bi se otklonila mogućnost da se pronađu tragovi krvi, DNK žrtava ili bilo kakav drugi trag – izjavio je izvor iz crnogorskih bezbednosnih službi i dodao:

– Uprkos pokušaju osumnjičenih da sakriju tragove, utvrdili smo da je upravo ta kuća mesto zločina i u toku su veštačenja tragova iz tog objekta, a prikupljeni su i drugi dokazi koji su rasvetlili događaje koji su prethodili ubistvu.

Istražiteljima su, inače, pomogle i fotografije iz kuće koje su međusobno razmenjivali osumnjičeni na šifrovanoj aplikaciji Skaj, a na kojima se vide tela ubijenih Hodžića i Spahića. Takođe, otkrivena je i glasovna poruka koju je Belivuk preko Skaja uputio saradnicima u Beogradu. Na toj aplikaciji svi su imali nadimke:

– Brate, Zemo (Ratko Živković) i Hell (Nebojša Janković), svi su dobro odreagovali, to ne može uopšte da se komentariše, svako je hvato svog. Meni je zapao Kasap (Hodžić), Kratos (Marko Miljković) hvato je Zeta (Adis Spahić), Hell je hvato M. (Mile Kapetan). To što je Kasap imao utoku i potegnuo, brate, to niko nije mogao da očekuje i to nije moglo da se promeni, ja uopšte nisam hteo da rizikujem, mi smo se tako dogovorili sami bez obzira na to šta ste vi rekli tu u grupi, ako se vidi i potegne, odmah se puca. Brate, to nema šta tu da se pravdamo.

Na osnovu ove poruke utvrđeno je da je Hodžić ubijen čim je ušao u kuću u Spužu, jer je potegao pištolj i tad mu je Belivuk pucao u glavu. Spahić (Zet) pokušao je da pobegne, ali ga je Miljković (Kratos) savladao i vezao. Janković (Hell) napao je i uhvatio Radulovića (M). Spahić je, kao i Hodžić, odmah ubijen, a Mile Kapetan je najverovatnije iste noći ilegalno prebačen u Srbiju. Kasnije je korišćen kako bi se namamili u klopku drugi protivnici Belivukovog klana, a potom je likvidiran.

Uhapšeni u Srbiji

Od aktera događaja u kući kod Spuža u bekstvu je samo vlasnik kuće Ratko Živković. Belivuk, Miljković, Janković i još 27 pripadnika ove bande uhapšeni su u Srbiji 4. februara i otad se nalaze u pritvoru.

Optužnica protiv kriminalne grupe Belivuka i Miljkovića podignuta je 30. jula, a pripadnici ove bande terete se za zločinačko udruživanje, pet teških ubistava, preprodaju droge i oružja, kao i za jednu otmicu i silovanje.

BONUS VIDEO:

 

Izvor: Informer

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar