SRAMOTA! Boban Rajović veličao USTAŠE: Pokrenuta peticija protiv crnogorskog pevača zbog ovog čina (FOTO)

Na društvenim mrežama pokrenuta je peticija da se pevaču zabrani ulazak u Srbiju, kao što je u poslednje vreme bio slučaj sa nekolicinom njegovih kolega

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: ATAImages, Printscreen

Na društvenim mrežama pokrenuta je peticija da pevaču Bobanu Rajoviću bude zabranjen ulazak u Srbiju jer je na nastupu u Hrvatskoj pevao ustašku pesmu „Sude mi”.

Pesma veliča hrvatske generale tokom akcije ,,Oluja”, a ovaj Rajovićev potez naišao je na žustre osude srpske publike.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Na društvenoj mreži Tiktok osvanuo je snimak sa Rajovićevog nastupa u Hrvatskoj. Tom prilikom pevač se nije libio da udovolji tamošnjoj publici i otpeva ustašku pesmu „Sude mi”, koju inače peva Miroslav Škoro. Pesma je posvećena hrvatskim ratnim osuđenicima koji su učestvovali u vojnopolicijskoj akciji „Oluja”, kada su Srbi proterivani sa teritorije Hrvatske i u kojoj je ubijeno oko 1.900 vojnika i civila. Mnogi je tumače kao hvalospev Anti Gotovini, Mladenu Markaču, Slobodanu Praljku i Branimiru Glavašu. Ipak, Hrvati smatraju da je pesma rodoljubiva i posvećena onima koji su branili svoju zemlju, a stihovi „Sude mi dušmani, moja ljube, al’ ne znaju da je istina voda duboka” dokazuju da nije u pitanju samo rodoljublje već i mržnja prema drugom narodu. Škoro je ovu pesmu nekoliko puta izvodio sa Markom Perkovićem Tompsonom, nacionalistom i šovinistom, poznatim po ustaškim pesmama i mržnji prema Srbima.

Foto: Printscreen

Poznato je da je Rajović u Hrvatskoj veoma popularan, kao i da bivša predsednica Kolinda Grabar Kitarović voli da sluša njegove pesme, za šta joj se Boban jednom prilikom javno zahvalio i rekao da bi mu bila čast da peva pred njom.

Foto: Printscreen

Nastavak ovog teksta, kao i mnoge druge, možete čitati u sutrašnjem štampanom izdanju lista Objektiv:

Foto: Objektiv.rs

Piše: Ekipa Objektiva

BONUS VIDEO:

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (36)

  1. Nije jedini mnogima Srbija dodje kao izvor novca i lake zarade . Takvim zabraniti ulaz u Srbiju i koncerte da nebi bas ovde naplacivali mrznju.

    Odgovori
  2. Taj Skoro jeste nacionalista i mrzi Srbe, ali pesma je stvarno lepa i moze da se slusa kod nas jer su i nasi generali i drugi heroji hapseni i proganjani zbog ucesca u ratu.

    Odgovori

Ostavite komentar