Kad igračke dosade: Osam igara koje smo svi OBOŽAVALI kao mali, a vašoj DECI će takođe biti zanimljive

Da li su vaša deca čula za igru Ćorave bake?

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: IAN BODDY / Sciencephoto / Profimedia

S obzirom da se letnji raspust završio, deca će većinu svog vremena provoditi obavljajući zadatke koji se tiču škole.

Ipak, svima je potreban odmor, pa je tako potrebno da dete odvoji vreme za igru.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kada zbog lošeg vremena ne možete da izađete iz kuće, a sve igračke su dosadile, prisetite se igara koje smo svi igrali kao deca i predložite ih svom detetu.

Vaši mališani će sigurno biti oduševljeni, a to je jedan od načina da ih odvratite od mobilnih telefona i video igara.

Foto: Shutterstock

Ćorave bake

Potreban je improvizovani povez za oči, dobro raspoloženje, soba u kojoj nema mnogo nameštaja i sve je spremno za zabavu.

Čika Mika

Na papiriće napišite nazive – sudija, lopov, čika Mika i ostavite nekoliko praznih papirića u zavisnosti od toga koliko ima ostalih igrača. Čika Mika mora da prepozna lopova koji mu je “ukrao bika”. Ako pogodi ko je “lopov”, sudija određuje kaznu za lopova. Ako nekog pogrešno optuži, sam mora da bude kažnjen. Naravno, “kazne” treba da budu kreativne i zanimljive.

Foto: Shutterstock

Na slovo, na slovo

Zamislite predmet koji je u sobi, kažite ostalima slovo kojim počinje i čekate da se neko doseti istog predmeta. Tražite skrivene i neočigledne predmete i uživajte dok drugima pogledi lutaju po svakom kutku sobe.

Hvatajte se, ribice

Ovo je varijacija na igru “Na slovo, na slovo”. Neko kaže “Hvatajte se ribice velike i male, na slovo, na slovo…!” i onda svi traže predmet u sobi na izrečeno slovo. Ko se poslednji uhvati za predmet koji počinje tim slovom, izgubio je.

Zanimljiva geografija

Nisu potrebna neka detaljnija uputstva. Napišite kategorije – grad, država, planina, a možete biti i inventivni pa dodati i neke nove: slatkiš, brend, jelo. Osvežićete i testiraćete znanje.

Foto: – / Wavebreak / Profimedia

Pantomima

Objašnjavanje pojmova bez reči može biti genijalno. Igranje u timu je dodatak koji može pojačati zabavu, kao i ograničavanje vremena za obavljanje zadatka.

Dan – noć

Iako školska igra, može da bude zabavno igrati je i u kućnim uslovima. Kad onaj koji određuje vikne “Dan!”, glava je gore. Na komandu “Noć!”, spušta se. Samo pazite da prilikom smene iz dana u noć ne udarite glavu jer se igra sedeći za stolom.

Fote

Na kraju ostaju najgenijalnije i najpoznatije fote. Predloge zadataka osmislite sami, ali možda je ipak danas najgori zadatak otići do prodavnice po slatkiše.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, yumama.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar