Satelit snimio Putinovo superoružje: Nuklearni torpedo POSEJDON izaziva cunami (FOTO+VIDEO)

Kreće se brzinom 200 km/h ispod površine vode

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Sputnik / Profimedia

Najnoviji snimci (komercijalnog) satelita Maxer prikazuju razvoj superoružja ruske mornarice – interkontinentalnog nuklearnog torpeda Posejdon.

Strateško oružje nije novitet, jer ga je predsednik Vladimir Putin predstavio još 2018, uz druge vojne sisteme nove generacije, podseća EurAsian Times.

Posejdon predstavlja revoluciju u pomorskom ratovanju, a spekuliše se da nosi termonuklearnu bojevu glavu od 100 megatona.

Sprema se “Belgorod”

Torpedo je dugačak 24 metra(!) i ima nuklearni pogon, što znači da može dosegnuti mete udaljene 10.000 kilometara.

Nedavno smo pisali da će podmornica za specijalne namene “K-329 Belgorod” ući u službu nakon izvršenih testova, a upravo će ona nositi superoružje i to šest komada.

Kada bude potpuno operativna, pridružiće se Pacifičkoj floti u Tihom okeanu, ali će moći da izvršava zadatke bilo gde u svetu.

Kolosalna šteta

Posejdon se kreće brzinom 200 km/h ispod površine vode. Njegovi tvorci veruju da ga ništa ne može zaustaviti. Sposoban je i za “trodimenzionalne manevre” kako bi izbegao presretanje.

Dizajniran je da nanese kolosalnu štetu neprijateljskim brodovima, a o njegovoj zastrašujućoj moći govori podatak da (podvodni) udar može izazvati veštački cunami, koji bi opustošio svako priobalje.

U narednom prilogu, saznaćete više detalja o superoružju od kojeg drhti svet.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs


BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs/S.K.

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar