SRAMNO

Nastavljaju sa ISMEVANJEM himne: Đilasov kolumnista pita koja STOKA pase, Marinikinoj Vesni smetaju Srbi!

Sociolog Vesna Pešić, koja podržava Mariniku, objavila je sraman tvit iz kojeg se nesumnjivo vidi šta joj smeta u himni "Bože pravde", a to su Srbi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Juče je u školama širom Srbije prvi put intonirana himna “Bože pravde”, što je bio povod za medije koji se nalaze pod uređivačkom kontrolom lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa da krenu u pravu hajku protiv srpske himne.

Prvo je voditeljka Nevena Madžarević sa televizije Nova S tokom razgovora sa sagovornicom, takođe novinarkom Aleksandrom Glovacki, izvređala nacionalnu himnu, govoreći da je nenormalno da deca slušaju takve stihove. Nakon toga je Dušan Petručić, karikaturista NIN-a, nedeljnika koji se takođe nalazi pod Đilasovom uređivačkom kontrolom, napravio sramnu karikaturu u kojoj se aludira na to da su deca naterana da slušaju državnu himnu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Sada su Đilasov kolumnista i simpatizerka potpredsednice njegove partije, Marinike Tepić, nastavili sa ismevanjem srpske himne.

Naime, Teofil Pančić, kolumnista nedeljnika “Vreme”, koji se takođe nalazi pod Đilasovom uređivačkom kontrolom, obajavio je kolumnu sa skandaloznim naslovom “Tištos pase”, aludirajući na stihove himne: “Bože pravde, ti što spase” i postavljajući pitanje kakva to stoka pase!

– Internetom već godinama kruži pošalica na himničku temu, mala slovno-kognitivna diverzija koja cetralni himnički motiv “čita” ovako: “Bože pravde, tištos pase”, pa se himnoslušalac tobože pita kakva to čudna živuljka taj tištos i gde to on pase? – napisao je on.

Sociolog Vesna Pešić, koja podržava Mariniku, objavila je sraman tvit iz kojeg se nesumnjivo vidi šta joj smeta u himni “Bože pravde”, a to su Srbi.

Foto: Twitter/Printscreen

– Dugo se čeka na novu himnu, koja bi iskazivala patriotizam prema otadžbini-Srbiji, a ne prema rodu koji isključuje druge građane, a nismo kraljevina nego republika. Nemam ja himnu u džepu pa da vam predlažem – napisala je ona.

BONUS VIDEO



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (4)

  1. Ma vas sve koji ismejavate drzavnu himnu i zastavu, treba covek da pohapsi i na dozivotni zatvor.A vazi i za Djilasa i Mariniku...

    Odgovori

Ostavite komentar