Vučić o IZJAVI Šefika Džaferovića: To je toliko OPASNO da nemam reči, Srbija takve odluke neće podržati

Predsednik je rekao da su on i Milorad Dodik o tome već razgovarali

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Pink

Bošnjački član Predsedništva BiH Šefik Džaferović pozvao je danas visokog predstavnika u BiH Kristijana Šmita da pokrene pitanje smene srpskog člana Milorada Dodika kako bi se, kako kaže, odblokirao rad kolektivnog šefa države, a večeras je na to reagovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

– Kada doživite ovo da oni traže smenu Milorada Dodika, plašim se da je reč o velikom, velikom presedanu. Odluke nisu zasnovane na volji naroda. To nas vodi u vrlo tešku situaciju. Neće biti takvih odluka, gotovo sam siguran, bude li ih, Srbija to neće podržati, niko to neće prihvatiti. Nećemo da prihvatimo da neko drugi umesto naroda to odlučuje. Kako bih vam rekao, to je, toliko opasno da nemam reči. Zamislite da je Dodik to tražio za bilo koga od njih, pa to bi bio rusvaj. Šta god da mi izgovorimo, oni će govoriti evo vi ste ti koji vrše agresiju. Republika Srpska ima 64 opštine, plus 4 opštine u Federaciji sa većinskim srpskim življem. Nama ne treba rušenje integriteta ni Srbije ni Bosne i Hercegovine – rekao je predsednik.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Predsednik je rekao da su on i Milorad Dodik o tome već razgovarali.

– Čuo sam se sa Dodikom, dva puta ja mislim. Mi smo o vome već razgovarali. Takva primena bonskih ovlašćenja bila bi katastrofalna – rekao je predsednik Vučić.

BONUS VIDEO:

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar