Premijer liga krenula stopama NBA: Kavaniju otkazan poziv u reprezentaciju!

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) promenila je kalendar i omogućila da južnoameričke reprezentacije odigraju tri umesto dve utakmice u kvalifikacijama, zbog čega bi se fudbaleri duže zadržali, a po povratku u Veliku Britaniju čekao bi ih obavezni karantin od 10 dana

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/Martin Rickett

Fudbaler Mančester junajteda Edinson Kavani ostaće u klubu tokom reprezentativne pauze, pošto mu je Fudbalski savez Urugvaja otkazao poziv u državni tim, preneli su danas britanski mediji.

Klubovi Premijer lige odlučili su da ne dozvole svojim fudbalerima da igraju za reprezentacije u predstojećim utakmicama u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022. godine, u zemljama koje je britanska vlada stavila na crvenu listu zbog velikog broja zaraženih korona virusom.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) promenila je kalendar i omogućila da južnoameričke reprezentacije odigraju tri umesto dve utakmice u kvalifikacijama, zbog čega bi se fudbaleri duže zadržali, a po povratku u Veliku Britaniju čekao bi ih obavezni karantin od 10 dana. Kako je preneo Bi-Bi-Si (BBC), pošto je Kavaniju otkazan poziv, on će propustiti utakmice protiv Perua, Bolivije i Ekvadora u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Totenhem je ipak odlučio da pusti u reprezentaciju dvojicu Argentinaca Kristijana Romera i Djovanija Lo Čelsa, pa će oni za to vreme propustiti tri utakmice londonskog tima. Argentina će igrati protiv Venecuele, Brazila i Bolivije, a sve četiri zemlje nalaze se na britanskoj crvenoj listi, zbog čega je po povratku obavezan karantin.

Trener Totenhema Nuno Espirito Santo u nedelju je zatražio pomoć fudbalskih i političkih zvaničnika.

– Ne možemo to da sprečimo, ali moramo da pokušamo da pronadjemo najbolji način da se, kada se fudbaleri vrate, što pre priključe ekipama – naveo je on.

Sud za sportsku arbitražu (CAS) odbio je u nedelju žalbu Španske fudbalske lige u kojoj su se klubovi žalili na obavezno puštanje južnoameričkih igrača u reprezentacije za predstojeće utakmice. Zbog toga je španska liga tražila od Fudbalskog saveza da pomeri dve utakmice zakazane za 11. septembar, Viljareal-Alaves i Sevilja-Barselona, a da se termini odredjenih utakmica promene.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar