Žena nije dozvolila da joj polumrtvog muža isključe sa aparata: Ta odluka zauvek joj je promenila život

Ispostavilo se da je donela ispravnu odluku

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Adam Benks sa suprugom Meri, Foto: Evening Gazzete

Adam Benks (39) iz Jorkšira, koji se dugo borio sa koronavirusom i praktično “ustao iz mrtvih” ponovo je počeo da hoda i da govori, iako mu lekari nisu davali nikakve šanse, naprotiv.

Komisija je predložila da ga skinu sa respiratora jer su mu pluća bila gotovo uništena nakon pet nedelja provedenih u komi.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Njegova supruga Meri odbila je takvu mogućnost, kazala da će se boriti dok god bude bilo i tračka nade, a njen potez ispostavio se kao ispravno rešenje.

– Meri je odbila i molila lekare da nastave da me leče. Pluća su mi bila 90 odsto uništena, a u roku od nekoliko dana bio sam priključen na respirator – rekao je Adam, koji je u januaru ove godine oboleo od teškog oblika kovida, ispričavši tešku borbu za život u bolnici Džejms Kuk u Lesteru.

Budući da je dosta vremena proveo u komi, gotovo da se i ne seća opake borbe. Kada se probudio, osećao se kao da halucinira, jer je bio doziran jakim lekovima.

Adam Benks, Foto: Evening Gazzete

– U jednom trenutku sam pomislio da lekari i sestre pokušavaju da me ubiju lekovima, pa sam prestao da ih uzimam jedan dan i odmah mi je bilo loše. Nisam jeo dva i po meseca, a glasne žice su mi se osušile. Dve nedelje sam proveo na intenzivnoj nezi da ponovo skupim snagu i naučim da hodam – rekao je Adam, koji je čudom preživeo, prenosi Dejli mejl.

Otpušten je iz bolnice 19. aprila, ali je znao da ga čeka dug put do oporavka i drago mu je što se te dogodilo njemu, a ne nekom od njegove porodice.

Njegova supruga kazala je da je i ona prolazila kroz pakao i da nije znala šta će se dogoditi iz minuta u minut.

– Bila sam ubeđena da će mu u bolnici dati malo kiseonika i pustiti ga kući. Nisam znala da će mu pluča tako brzo biti uništena i da će lekari doći u situaciju da me pitaju za odobrenje da ga skinu sa respiratora. Ljudi koji su radili u bolnici postupili su profesionalno, dali su maksimum i to je urodilo plodom. Zahvalna sam im na svemu – zaključila je Meri Benks.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Daily Mail

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar