Lekari se 18 dana borili za život trudnice (31) iz Kruševca: Bila u sedmom mesecu, nije bio MOGUĆ POROĐAJ

Borba lekara za život trudnice trajala je 18 dana

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/MARKO DJOKOVIC

Trudnica iz Vlasotinca (31) preminula je u petak u kovid bolnici u Kruševcu u sedmom mesecu trudnoće, potrđeno je u UKC Niš.

– Trećerotka, koja je bila 1990. godište, primljena je u kovid bolnicu u Kuševcu u izuzetno teškom stanju 2. avgusta. Postepeno su se pogoršavali svi parametri – padala je saturacija, rasli su parametri zapaljnja, leukociti i sve redom je bivalo sve gore, pa je na kraju priključena i na respirator. Čak smo slali i ekipu ginekologa iz Niša, iako i u bolnici u Kruševcu ima ginekolog, i oni konstatovali u da ne postoji nikakva mogućnost da pokušaju porođaj – rečeno je u UKC Niš.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Borba lekara za život trudnice trajala je 18 dana.

– Učini smo sve što smo mogli, mnogi kod nas dođu prilično kasno i to zaista utiče i na to koliko će njih preživeti. Po protokolu, i to 11 verziji koja je u Srbiji, dajemo najbolju i najskuplju terapiju, kakva se daje i svuda u svetu. Pacijenti i u Njojorku i kod nas dobijaju iste lekove – kažu u UKC Niš.

A direktor Opšte bolnice Leskovac dr Nebojša Dimitrijević potvrdio je da je ta trudnica prošla kroz njihovu bolnicu.

– Bila je samo u ambulanti jer je dežurna ekipa videla da je u jako lošem stanju i poslali su je odmah u kovid bolnicu u Kruševcu – kazao je dr Dimitrijević.

BONUS VIDEO:



Izvor: Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar