Od dizačice tegova do heroja nacije: Donela prvu medalju u svoju zemlju, pa dobila pravo malo bogatstvo!

Neverovatna priča nam dolazi iz bivše sovjetske republike

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/FAZRY ISMAIL

Čitav svet je ovog leta čuo za mladu dizačicu tegova iz Turkmenistana, Polinu Gurjevu, koja se domogla srebrna na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Ipak, nije samo odličje razlog zbog koga je ova sportiskinja dobila pažnju javnosti već je to nagrada njene zemlje za ovaj istorijski uspeh.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Gurjeva, koja je osvojila srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju u kategoriji do 59 kilograma, prva je sportistkinja koja je svojoj zemlji donela olimpijsko odličje.

Strelac Mirat Nijazov jeste osvojio srebro na Igrama u Rimu 1960. godine, ali je to bilo pod zastavom Sovjetskog Saveza.

Svečanost koja je organizovana danas u Ašhabadu predvodio je trener Serdar Berdimuhamedov, sin lidera zemlje Gurbangulija Berdimuhamedova.

Gurjeva, koja je ruskog porekla, dobila je u tri kutije od belog lakiranog drveta. U jednoj su bili ključevi trosobnog stana u glavnom gradu, u drugoj ključevi luksuznog Leksusa, a u trećoj ček od 50.000 dolara.

Zemlja od šest miliona stanovnika, koja leži na bogatim nalazištima gasa, stekla je nezavisnost 1991. godine kada se raspao Sovjetski savez.

BONUS VIDEO:

Dejan Savić otkrio šta su mu vaterpolisti zamerili: Nisam mogao to da uradim iz poštovanja prema Grcima!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar