Novi HOROR u Avganistanu: Talibani zapalili ženu jer nisu bili ZADOVOLJNI kako im je kuvala

Ženama koje su živele pod talibanskom vlašću od 1996. do 2001. nije bilo dozvoljeno da idu u školu ili na posao

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/STRINGER

Talibani su navodno zapalili ženu zbog “lošeg kuvanja”, dok se druge žene u Avganistanu kriju i navodno su prisiljene na seksualno ropstvo.

– Prisiljavaju ljude da im daju hranu i da im skuvaju hranu. Žena je zapaljena jer je optužena da je loše kuvala talibanskim borcima – rekla je aktivistkinja i bivši avganistanski sudija Najla Ajubi za Skaj Njuz.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ajubi je pobegla iz zemlje kada su talibani počeli preuzimati veću kontrolu nad Avganistanom i rekla da je od tada primila više izveštaja o nasilju nad ženama. Dodala je da je takođe čula da se mnoge aktivistkinje kriju zbog straha od nasilja.

– Toliko je mladih žena koje se poslednjih nedelja šalju u susedne zemlje u kovčezima koji će se koristiti kao seksualne robinje – rekla je ona.

– Oni takođe prisiljavaju porodice da udaju svoje mlade ćerke za talibanske borce. Ne vidim gde je obećanje da misle da bi žene trebalo da idu na posao kada vidimo sve ove zločine – prenosi Foks Njuz.

Ženama koje su živele pod talibanskom vlašću od 1996. do 2001. nije bilo dozvoljeno da idu u školu ili na posao, mogle su napustiti svoje domove samo u prisustvu muškarca i morale su da nose pokrivače od glave do pete.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar