“Ako Mrša pita što FALE dve, reci da je drugačije pakovanje”: Ovako je Belivuk NAREĐIVAO svojim vojnicima

Osim što je kasapio ljude, vođa ozloglašenog koljačkog klana bio je igrač na nelegalnom tržištu narkotika u Srbiji

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Krvavi pir i jeziva ubistva Veljka Belivuka i pripadnika njegovog klana po Srbiji i Crnoj Gori nisu jedina zlodela koja se stavljaju na teret ovom zlotvoru i koljaču.

Osim što je kasapio ljude koji su mu bili neprijatelji, kao i pripadnike i saradnike njemu suprotstavljenih „škaljaraca”, vođa grupe koja je svoje aktivnosti prikrivala pod velom navijačke grupe FK Partizan „Principi” bio je veliki igrač na nelegalnom tržištu narkotika u Srbiji, o čemu je Objektiv već pisao.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

NAREDBA O NAČINU PAKOVANJA

Veljina droga je nastavljala da dolazi u auto-servis. Najčešće su to bile ture od po osam kilograma. Dimitrijević je dobijao jasna uputstva kako da je meša sa drugim supstancama da bi povećao količinu.

– Za sve ture kokaina koje su dolazile do mene i od mene odlazile dalje dobio sam oko 12.000 evra. Novac sam dobijao u više navrata kada sam odlazio na Stadion Partizana – priznao je Šeprtlja.

Auto-mehaničar je tokom ispitivanja u tužilaštvu porekao sve što je pre toga priznao u policiji, ali je već tada bilo dovoljno dokaza da bi Veljina šema sa narkoticima bila raskrinkana. Među dokazima je i uputstvo koje je dobio lično od Belivuka o tome kako da spakuje kokain.

– Brate, od sada kada praviš, pa na ubuduće, daj uvek 20 kesa, a dve skloni na stranu. Ako Mrša pita što fale dve, ti reci da je sada drugačije pakovanje robe. Ako pita nešto, ti kažeš da su pre kocke imale 1.100 grama, a sad ove imaju 1.000 grama, da je druga roba – stoji u naređenju Belivuka.

ROBA U AUTU NA LIVADI

Spakovanu drogu Dimitrijević je uvek pakovao u svoj beli „fijat punto”, koji je ostavljao na livadi oko 200 metara od servisa i kuće. Automobil je bio otključan, a potom bi iz njega, svaki put druga osoba, uzela drogu i odnela je. Dimitrijević se žestoko uplašio kada je Belivuk uhapšen. Kako je priznao tokom saslušanja u policiji, u momentu kada je Nevolja priveden u februaru, imao je kod sebe četiri paketa kokaina.

– Kada sam video hapšenje, otišao sam u podrum, izneo sam vagicu i vakuum-mašinu koju sam koristio za pakovanje. Sve sam polomio i ostavio pored kontejnera. Ubrzo ga je kontaktirala i nepoznata osoba sa nadimkom Krilati na Skaju, tražeći mu Sopranovu robu. Sada je poznato da je Soprano bio Belivukov nadimak na Skaju. Dimitrijević je tada odvezao kokain na dogovoreno mesto, parkirao je kola i izašao. Kada je nepoznati muškarac preuzeo robu, vratio se u automobil i odvezao se nazad.

U PAKETIĆIMA 0,7 GRAMA

O poslovima klana sa drogom pričao je i Aleksa Šejić. Ovaj monstrum koji je optužen za silovanje I. S., za koga su paranoični Belivuk i Miljković mislili da ih prati i da bi odavao rivalima njihovo kretanje, imao je, poput Dimitrijevića, i zaduženja ve zana za prepakivanje droge.

– Drogu je uvek donosilo lice sa kačketom i zaštitnom maskom, a njegov dolazak je prethodno najavljivao Tadić. Pre radnog vremena prepakivao sam različite vrste droge u paketima od 100 grama u manje pakete od 0,7 grama. U ovom poslu mi je instrukcije davao Milovan Tadić Miksa. Za te usluge sam dobijao po 100 evra. Kada sam završio sa prepakivanjem, sakrivao sam drogu u skladište pića iza šanka, kojem je pristup imao samo Miksa pričao je Šejić u policiji pre nego što je sve rečeno povukao u tužilaštvu.

ŠEPRTLJA NABAVLJAO KOMBINEZONE ZA KLANICU

Belivuk je od Dimitrijevića tražio da mu napravi kombinezone uz obrazloženje da renovira kuću. Kada je nabavljao stvari za svoj servis, Dimitrijević je nabavljao i zaštitnu opremu korišćenu prilikom kasapljenja u kući strave u Ritopeku. Prvo je u novembru nabavio četiri molerska kombinezona, dva bela i dva siva, koji su imali kapuljače. Tokom iskaza u policiji nije mogao da se seti kome ih je predao. U decembru je ponovo nabavio radna odela. Iako je bilo problema sa nabavkom zbog koronavirusa, isporuka je stigla u jednu prodavnicu u Ustaničkoj ulici. Velji je tada nabavio sedam kombinezona. Od njega ih je tada preuzeo sada svedok-saradnik Bojan Hrvatin.

Piše: EKIPA OBJEKTIVA

OVU I MNOGE DRUGE AKTUELNOSTI PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 21. AVGUST

BONUS VIDEO:

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar