ZLOSTAVLJAČ ili ne? Džoni Dep na meti KRITIKA zbog dobijanja nagrade, reagovala udruženja

Glumac je poslednjih godina u centru pažnje zbog optužbi za zlostavljanje bivše supruge

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
HUGO PHILPOTT / UPI / Profimedia

Nakon vesti da će glumac Džoni Dep dobiti glavnu nagradu na Filmskom festivalu u San Sebastijanu, oglasio se ženski deo Udruženja filmskih stvaralaca iz Španije.

Naime, Kristina Andreu, predsednica španskog Udruženja ženskih filmskih stvaralaca i audiovizuelnih medija, rekla je da je “veoma iznenađena” odlukom festivala da Depa počasti svojom glavnom nagradom i pored svih njegovih pravnih problema sa bivšom suprugom Amber Herd, koja ga je ranije optužila za nasilje u porodici.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Ovo veoma loše govori o festivalu i njegovom rukovodstvu i prenosi užasnu poruku javnosti: “Nije važno da li ste zlostavljač sve dok ste dobar glumac” – rekla je Andreu i dodala da njeno udruženje, koje ima bliske veze sa festivalom, “proučava sledeće korake”.

Džoni Dep i Amber Herd FOTO: Profimedia

Čelni ljudi ovog filmskog festivala najavili su da će Džoniju Depu biti uručena nagrada “Donostia” koja inače odaje počast životnim dostignućima na filmu. Oni su opisali glumca kao “jednog od najtalentovanijih i najraznovrsnijih glumaca savremene kinematografije”, a nagrada će mu, ukoliko ne dođe do promene, biti uručena 22. septembra.

Podsetimo, Dep i Herd su nakon razvoda više puta bili na sudu zbog međusobnih optužbi za fizičko i psihičko zlostavljanje u braku.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar