“Kako Dara od RADOJKA”: Prava imena zvezda sa naše estrade za koje NISTE znali!

Mnoge poznate ličnosti za javnost su izabrale drugačija imena, kako bi bila zvučnija za publiku

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Veoma popularne zvezde sa ovih prostora možda ni ne bi bile toliko popularne da svoja imena nisu promenile u zvučnija za javnu scenu.

Otkako je Minimaks sredinom osamdesetih godina prošlog veka Fahreti Jahić dao nadimak Lepa Brena, na našoj estradi je počela trka ko će imati zvučniji i originalniji pseudonim.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Pravo ime Ane Bekute glasi Gordana Nadežda Polić. Svojevremeno su Anu oslovljavali sa Gordana, a promenila je ime u Nadežda zato što su u ta vremena na srpskoj estradi bile četiri Nade.

Foto: Antonio Ahel/ATAImages.

Funtinjora Funta Lunga pravo je ime Izvorinke Milošević. Poznatog voditelja svi znaju pod nadimkom Žika, ali istina je da je njegovo pravo ime Saša.

Pevačica Jana se ustvari zove Dragana Todorović. Većina ne zna da se iza imena Lepava Mušović krije legenda narodne muzike Lepa Lukić, koja je umetničko ime dobila skraćenjem pravog imena, a prezime “pozajmila” od jednog od svojih muževa.

Pevač je skratio svoje pravo ime. Na estradi je poznat kao Mile, a zapravo se zove Milojko Kitić. Dara Bubamara zapravo se zove Radojka Adžić.

Na početku svoje muzičke karijere, po savetu menadžera i izdavačke kuće, Alen Islamović odlučio je da koristi umetničko ime koje zvuči primamljivije za publiku. Kada se desio uspon Divljih jagoda, grupe u kojoj je Islamović pevao, čelnici su došli su na ideju da će Alen biti Alija.

Foto: Youtube/ Screenshot

Islamović je za Kurir Stars 2017. godine potvrdio da je njegovo pravo ime Alija.

– Tačno je. Nema ništa čudno u tome, mnoge svetske zvezde odaberu drugo ime kojim se predstavljaju u javnosti, najčešće neko koje zvuči primamljivije. Tako je bilo i u mom slučaju – izjavio je pevač.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar