Roditeljima zabranili da bakama i dekama pokazuju prinove, pa im oni umesto toga šalju – PIRINAČ

Neobičan način da se oseti bliskost između članova familije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Čega se sve neće setiti dovitljivi Japanci kako bi i u doba epidemije koronavirusa održali neraskidivu vezu između rodbina.

Znajući koliko su im važni najstariji stanovnici zemlje koji su pak, uskraćeni za neke “normalnosti” poput poseta novopečenim roditeljima i bebama u bolnicama, Japanci su dali predlog da svaki par koji želi da pokaže bebu svojim roditeljima, istima šalje u paketima – pirinač.

Štaviše, predlog je bio da se pirinač zamota u kesice, pa u ćebence, pa bi ga bake i deke tako, kad im stigne na kućnu adresu, “ljuljuškali” kao da se radi o detetu.

Japanci su odrasli na pirinču i ta hrana im je od suštinske važnosti za život, pa i ne čudi što je upravo ona odabrana da “priraste za srce” poput unuka.

– Kada mi se rodio sin, razmišljala sam šta da učinim za rođake koji su živeli daleko i nisu mogli da dođu u posetu da vide našu bebu. Zato sam odlucila da napravim vrećicu pirinča iste težine i oblika kao beba, kako bi rođaci mogli da je drže i osete prividnu ljupkost bebe – kaže Naruo Ono, vlasnica prodavnice pirinča dodajući da sada masovno prodaje te vrećice.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Guardian

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar