Nemica suspendovana s OI u Tokiju, a razlog je nestvaran: Tukla je konja usred takmičenja! (VIDEO)

Kim Rajzner će dugo, dugo pamtiti ovaj dan po zlu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Twitter

Nemački ženski trener Kim Rajzner, član nemačkog olimpijskog tima u Tokiju, suspendovana je nakon što su je kamere snimile kako udara konja koji nije hteo da sluša naređenja, tokom ženskog takmičenja u modernom petoboju.

Snimak je pokazao kako se Rajznerova naginje nad ogradom kako bi udarila konja, koji je odbio da preskače prepreke. Taj potez je koštao takmičarku Aniku Šloj prilike da se domogne zlatne medalje, javio je AP.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Međunarodna organizacija modernog petoboja navela je da je pregledala snimak na kojem “deluje da Rajzner udara konja pesnicom”, kao i da su njene akcije “suprotne pravilima”.

Takođe se čuje na snimku da Rajznerova poziva Šlojevu da udari konja snažnije, dodaje AP. Suspenzija za Rajzner odnosi se samo za ostatak Olimpijskih igara, koje se završavaju sutra.

Šloj je takođe bila predmet osuda na društvenim mrežama jer je, prema tvrdnjama kritičara, često koristila šibu. Takmičari u modernom petoboju jašu konje sa kojima se ranije nisu susreli, a uspostavljanje poverenja sa životinjom u kratkom vremenskom roku se smatra delom takmičarskog izazova. Nemački zvaničnici su ranije govorili da bi trebalo da se promene pravila u ovom sportu.

Bonus video: 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar