OBJEKTIV ANALIZA: Ima li kraja glupostima Kange? Šerif nije Kairat, ali u revanšu značka mora da padne!

Puno loših ocena, mnogo mračnih procena...

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Starsport.rs ©

Već je krenula priča o eventualnom duelu sa zagrebačkim Dinamom, ali Zvezda je prilično daleko od susreta sa Hrvatima, što se najbolje videlo večeras na Marakani. Srpski šampion sa ovakovom igrom neće moći da parira “modrima”, tako da će Stanković morati da reorganizuje redove i spremi se za rovovsku bitku u Tiraspolju. Ovo večeras nije bilo baš dobro: Crvena zvezda – Šerif 1:1 (1:1).

Naš reporter je bio na licu mesta i donosi nam analizu svakog igrača Zvezde koji je igrao protit ekipe iz Moldavije, kao i trenerski posao Dejana Stankovića večeras.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

MILAN BORJAN:

Direktan krivac za gol Šerifa. Očajno se postavio i bio suviše daleko od linije. Ovo nije Borjan na koga smo navikli tokom ove četiri sezone. U nedostatku posla, hrabrio je svoju ekipu i dizao im moral. Za Stankovića je samo bitno da mu ne padne moral u ovim danima visokog napona i velikih uloga.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

MARKO GOBELJIĆ:

Prilično loše u prvom poluvremenu, ali se popravio u nastavku. Istina, nije Gobeljić igrač sa velikim kvalitetima, međutim, njegovu borbenost niko ne može da mu ospori. Centaršut mu je kritičan, ali nije razočarao kao u nekim prethodnim susretima.

ALEKSANDAR DRAGOVIĆ:

Mnogo je teško kada iz jedne od najboljih liga sveta dođete u srpski fudbal, a pogotovo kada za saigrača u odbrani imate “tempiranu bombu” kao što je Radovan Pankov. Što se njegovog dela posla tiče, on sve uradi kako treba i takvu klasu od igrača ni ne treba komentarisati.

RADOVAN PANKOV:

Dejan Stanković ga uporno forsira od starta sezone. Uspeo je da izazove dodatan gnev “delija” u 24. minutu, kada je skinuo loptu sa noge Falku. Činjenica je da ovoj ekipi treba jedan ozbiljan štoper pored Dragovića, pošto je svaki potez Pavkova na granici infarkta za navijače.

Foto: Starsport.rs ©

MILAN RODIĆ:

Itekako je kasnio za brzim krilima gostiju. Pokušavao u napadu sa Ivanićem da stvori opasnost pred gol Šerifa, borio se kao lav, išao i preko granice maksimuma. Ratnik ostaje ratnik, iako nema zamenu.

SEKU SANOGO:

Žuti karton koji je dobio ide na dušu Milana Rodića kome je pobegao igrač. Po isključenju Kange, morao je i on da se umiri, jer bi njegovo isključenje bilo ravno samoubistvu. Štedeo se, koliko je mogao. Biće od velike važnosti za sedam dana u Tiraspolju.

GELOR KANGA:

Ušao je u meč onako kako ne bi trebalo – nervozno. Izašao sa meča u 57. minutu, ne zbog izmene, već zbog crvenog kartona. Luda gabonska glava i ovoga puta je ostavila igrače na cedilu. Dejan Stanković je morao da oseti da isključenje visi u vazduhu i već na poluvremenu ga izvede iz igre.

Foto: Starsport.rs ©

FILIPO FALKO:

Vidi se da ima znanja, poprilično, međutim, izostala je podrška Gobeljića u nekim trenucima. Takođe, deluje i da je u nekoliko navrata birao pogrešna rešenja. Igrač ovakvog renomea mora da bude od veće koristi u bitnim utakmicama. Postavlja se pitanje da li bi Ben više doprineo od Italijana.

ALEKSANDAR KATAI:

Centaršut mu je bio izuzetno loš, ali ne može mu se ništa zameriti. Možda je u nekim momentima delovao poprilično sporo i tromo, ali on svaki potez “izmeri” pre nego što ga načini. Ekipa Šerifa je za klasu bolja od Kairata, pa ni Katai nije mogao više večeras od ovoga što je pokazao.

Foto: Starsport.rs ©

MIRKO IVANIĆ:

Može da trči celu noć. Ima oči i na leđima, ali ne može sve sam. Upošljavao napadače, kombinovao sa Katajijem i menjao mesto na terenu sa njim, ali bez uspeha po srpskog šampiona.

DIONI:

Deluje da ga nema nigde, ali kada je najpotrebnije zablista. Mogao bi da postane talija ovog tima i napadač koji rešava velike utakmice. Iznenađujuće je prvi napustio teren i zamenjen Krstovićem iako je delovalo da ima još snage.

Foto: Starsport.rs

IZMENE:

KRSTOVIĆ:

Iz nekog razloga mu Dejan Stanković puno veruje. Jeste borben, jeste radnik, ali kvalitet je diskutabilan. Pokazao je određenu dozu bezobrazluka širenjem ruku i negodovanjem, nakon što mu Ivanić nije dodao loptu. Pavkov bi bio logičnije rešenje za ulazak na teren, ali…

KRSTIČIĆ:

Nemamo ništa protiv njega, međutim, nije se video na terenu od ulaska na teren. Zaradio žuti karton na deset minuta pre kraja.

BEN:

Morao je ranije da uđe na teren. Nije u najboljoj formi, ali odigrao je pregršt ovakvih mečeva za ove tri i po godine. Nije isključeno da u revanšu počne od prvog minuta.

DEJAN STANKOVIĆ:

Kako kaže replika iz filma “1 na 1” – Puno loših ocena, mnogo mračnih procena… Trener srpskog šampiona je morao reaguje izvođenjem Gelora Kange još na poluvremenu, pa je donekle on i krivac za njegov crveni karton. Takođe, zamera mu se i rano izvođenje strelca Dionija, pa potom i uvođenje sporog Krstičića za meč u kome 90% gostujuće ekipe čine brzi fudbaleri. Morao je mnogo bolje da pripremi ovaj meč.

Piše: NIKOLA HUSEIN

Bonus video:

Kanga napao sudiju posle meča: “Delije” poslale žestoku poruku (VIDEO)

 

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar