Ana Brnabić posetila Sijarinsku banju: “Država će nastaviti da ulaže u Jablanički okrug”

Premijerka je izrazila zadovoljstvo što je, kako je istakla, država uložila značajna sredstva u Sijarinsku banju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs/Stefan Kojić

Premijerka Ana Brnabić obišla je danas Sijarinsku banju i Specijalnu bolnicu Gejzer u opštini Medveđa i istakla da je dogovoreno da se uradi put kako bi se ta banja povezala sa Prolom, Lukovskom i Kuršumlijskom banjom.

Premijerka je izrazila zadovoljstvo što je, kako je istakla, država uložila značajna sredstva u Sijarinsku banju i dodala da je to predeo ogromnog potencijala.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Važan projekat koji treba da guramo u budućnosti, a koji smo sada dogovorili je povezivanje sa Kuršumlijom preko Radan planine. Tim putem ćemo Sijarinsku banju povezati sa tri prelepe banje u Kuršumlji – Prolom, Lukovskom i Kuršumlijskom ili Kraljevskom banjom, Ðavoljom varoši, a tu imamo i Caričin grad – rekla je Brnabić novinarima.

Navela je da u ovom kraju postoji ogroman potencijal za turizam i istakla da će država nastaviti da ulaže i u Sijarinsku banju, i u Medveđu i u Jablanički okrug, pre svega u turizam jer je, kako je rekla, u neke od opština tog okruga teško dovesti strane investitore.

– Zato treba da uložimo više u naše prirodne resurse, poljoprivrednike, preduzetnike, mikro, mala i srednja preduzeća – da vidimo da sve ono što možemo sami, sami i uradimo, da se ne oslanjamo u ovakvim predelima na strane direktne investicije. Ako dođu, dobro su došle i mi ćemo im pomoći, ali dok čekamo i pripremamo okruženje da ih dovedemo da vidimo šta je to što možemo da uradimo samo sa našim ljudima odavde – rekla je Brnabić.

Navela je da će u Jablaničkom okrugu biti i naredna dva dana, dodajući da će danas posetiti i Lebane i Bojnik, a da će sutra otići u Leskovac, Vlasotince i Crnu Travu.

– Namera je dođem u svaku lokalnu samoupravu, vidim najmanje po jedan projekat koji smo uradili i razgovaram o tome šta dodatno treba da uradimo i gde dodatno treba da uložimo da bismo dalje gradili i podizali Srbiju”, rekla je Brnabić i dodala da će, nakon Jablaničkog, posetiti Toplički i Pirotski okrug.

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izrazila je zadovoljstvo što, kako je istakla, Medveđa, a pogotovo Sijarinjska banja, danas izgledaju drugačije i imaju sasvim drugačiju perspektivu.

Istakla je da je to ministarstvo ove godine izdvojilo 750 miliona dinara za vaučere, navodeći da je podeljeno 150.000 vaučera.

– Interesantno je da je ove godine Sijarinska banja izbila u prvih top pet destinacija, kada govorimo o popularnosti banja kod naših građana koji koriste vaučere – kazala je Matić.

Navela je da su tu i Vrnjačka banja, Soko banja, Banja Koviljača i Ribarska banja koje su tradicinalno uvek bile veoma tražene, ali da Sijarinska banja tokom poslednje dve godine doživljava neku vrstu procvata.

Matić je istakla da je resorno ministarstvo u periodu od 2016. do 2021. godine samo za infrastrukturne projekte izdvojilo 28 miliona dinara.

Govorila je i o ulaganjima u Sijarinsku banju i istakla da su ta ulaganja bila opravdana, te da će se i buduća ulaganja sigurno isplatiti.

Predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić podsetio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u poslednje dve godine dva puta posetio taj kraj što je, kako kaže, zajedno sa današnjom posetom premijerke siguran znak da država brine o svakom pedlju svoje teritorije.

Arsić je rekao da je Srbija zemlja banja i da su one naše najveće prirodno blago, te istakao da je država današnjom posetom premijerke, pokazala da su banje nacionalna briga.

BONUS VIDEO:



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar