Ovo je jedan od recepata za tortu koji je pravo osveženje.
Idealan je za one koji vole spoj sladoleda i keksa.
Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs
Za pripremu će vam biti potrebno oko desetak minuta.
Ovaj sladoled možete zamrzavati i u šoljicama, a možete napraviti i kao tortu.
Sastojci:
500 ml slatke pavlake
150 g keksa
30 g putera
370 g kondenzovanog mleka
Priprema:
Umutite slatku pavlaku mikserom. Dodajte kondenzovano mleko pa mutite ponovo. Promeštajte špatulom. Puter otopite, keks sameljite pa pomešajte. U kalup za torte na dno utisnite keks. Preko stavite smesu koju ste umutili. Poravnajte i ubacite u zamrzivač na 4 – 5 sati da se dobro stegne. Po želji dekorišite topingom od čokolade.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)