OBJEKTIV OTKRIVA

ZAPOSLIO celu familiju preko veze: Predsednik opštine stricu dao monopol nad GROBLJIMA u Vrnjačkoj Banji

U Vrnjačkoj Banji više se ne kaže „Bog ti pomogao”, nego „Boban ti pomogao” – poručuju naši sagovornici

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Klupko je počelo da se odmotava, a na videlo izlaze malverzacije čelnika Vrnjačke Banje! Predsednik opštine Boban Đurović, koji je u fokus medija došao zbog toga što je dao 20.000 evra hrvatskoj pevačici Severini, koja pljuje Srbe, namestio je posao održavanja seoskih grobalja firmi svog strica „Vrući izvori”.

Da stvar bude još gora, osim što je Đurovićev stric tako preuzeo monopol nad ovim unosnim poslom, u firmi su zaposleni mnogi članovi porodice Đurović, pa su se meštani pobunili i poručuju da ne žele da trpe bahatost predsednika opštine.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Na sajtu opštine Vrnjačka Banja piše da su članovi Skupštine opštine 27. aprila ove godine izglasali da JP „Banjsko zelenilo i čistoća” i „Vrući izvori d.o.o.” preuzmu održavanje seoskih grobalja. Time je cena održavanja grobnih mesta smanjena i iznosi 1.320 dinara plus PDV na godišnjem nivou po domaćinstvu. Međutim, sagovornici Objektiva kažu da je prvobitna cena bila 1.600 dinara plus PDV, ali da je snižena nakon što su se meštani pobunili.

ĐUROVIĆEVO

Na čelu firme „Vrući izvori” je stric predsednika opštine Vrnjačka Banja, njegov imenjak Boban Đurović, a od 12 zaposlenih radnika koje firma ima, samo dva nisu iz porodice Đurović. Direktorova plata u ovoj firmi iznosi 120.000 dinara, što dovoljno govori o tome koliko je posao s grobljima unosan.

– Selo Gračac, gde živi predsednik opštine, više ne zovemo tako, nego kad se nalazimo, kažemo „vidimo se u Đurovićevo”. U Vrnjačkoj Banji više se ne kaže „Bog ti pomogao”, nego „Boban ti pomogao” – poručuju naši sagovornici.

Piše: EKIPA OBJEKTIVA

BONUS VIDEO:

NASTAVAK OVE I OSTALE AKTUELNE TEME MOŽETE PROČITATI U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 27. JUL

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

  1. Ma dealeko bilo ima djurovica koliko hoces.danas za slavu vrnjacke banje nije dozvolio tradicionalni vasar da se ne bi pravilo smece po ulici a smeca pored z.morave u izobilju ima ga na svakih 2 metra sve gradjevinske firme bacaju sut i lom gde god stignu.vreme ja za zdravu srbiju i cistu u svakom pogledu

    Odgovori

Ostavite komentar