DEBEO DOSIJE

Bahati vozač noć pre TRAGEDIJE izazvao još jednu nesreću: Stanovnici Karaburme mu dali JEZIV nadimak

Šokirani jezivom nesrećom u kojoj je posle četiri dana borbe za život preminuo devetogodišnji Stefan, komšije vozača koji je pokosio decu, pa pobegao, kažu da je Galić poslednjih meseci "voleo malo više da pije"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs

Lazar Galić (38), vozač-kukavica koji je u nedelju uveče pokosio dvojicu braće na pešačkom prelazu na Karaburmi, nakon čega je devetogodišnji Stefan Balić preminuo u bolnici, noć pre tragedije, u subotu, izazvao je još jednu saobraćajnu nesreću i – pobegao.

Galić je sramnom, neobjašnjivom odlukom Prvog suda najpre pušten da se brani sa slobode, ali je ta odluka preinačena posle žalbe Tužilaštva i protesta ogorčenih žitelja Karaburme i Galić je poslat iza rešetaka, piše Blic.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Da odluka sutknije koja ga je pustila na slobodu bude još bizarnija, Laza Pijanica, kako mu je nadimak, ima (pre)debeo policijski dosije – 10 krivičnih i šest prekršajnih presuda!

Vodoinstalater Galić, koji je među komšijama na Karaburmi poznatiji pod nadimcima Laza Bojler i Laza Pijanac, u subotu uveče udario je u automobil jednog penzionera u Ulici Pere Ćetkovića kod broja 8, a onda je pobegao. Policija je obaveštena o slučaju i sačinjen je zapisnik, a slučaj ide u redovnom prekršajnom postupku.

“Ne voli da sudi saobraćajne nesreće”

Ređaju se presude: 11 meseci zatvora, uslovno četiri godine, zatim devet meseci zatvora, a potom još osam. Opet ga srećemo 2014. godine, kada je zbog nasilničkog ponašanja osuđen na godinu robije, uslovno na pet godina. Sledi šest meseci zatvora zbog ugrožavanja javnog saobraćaja, pa dogodine novčana kazna od 60.000 dinara, a dve godine kasnije, ovaj put u Subotici, dva meseca kućnog zatvora sa nanogicom. Za sve to vreme, još šest puta je prekršajno kažnjavan.

“Voleo je malo više da popije”

Šokirani jezivom nesrećom u kojoj je posle četiri dana borbe za život preminuo devetogodišnji Stefan, komšije vozača koji je pokosio decu, pa pobegao, kažu da je Galić poslednjih meseci “voleo malo više da pije”.

– Ovo što je učinio ne možemo da opravdamo. To svi osuđujemo, opravdanje na postoji. Ranije je znao da pomogne svima kada nešto zatreba, ali ovo… – pričaju u neverici komšije.

Tužilaštvo uložilo žalbu na odluku suda

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu žalilo se na rešenje Prvog osnovnog suda kojim je odbijen predlog za određivanja pritvora Lazaru Galiću. Sud je, podsetimo, Galiću odredio samo meru zabrane napuštanja boravišta, uz privremeno oduzimanje vozačke dozvole.

Tužilaštvo je sudu uložio žalbu i ponovo podnelo predlog za određivanje pritvora u trajanju od 30 dana, s obzirom da postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, budući da je okrivljeni napustio mesto nezgode, odnosno da se nije sam prijavio nakon nezgode. Galić, takođe, nema prijavljeno prebivalište na teritoriji Srbije, a postoje i posebne okolnosti koje ukazuju na to da bi u kratkom vremenskom periodu mogao da ponovi krivično delo, budući da je više puta osuđivan i to dva puta zbog izvršenja istovrsnog krivičnog dela.

Krivično vanraspravno veće ovog suda donelo je rešenje kojim je uvažilo žalbu Prvog OJT i preinačilo rešenje sudije za prethodni postupak, a Galiću odredilo pritvor do 30 dana koji mu se računa od dana i časa lišenja slobode.

BONUS VIDEO



Izvor: Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar