Bratislav iz Bujanovca KUPIO Albanku i dao joj SIMBOLIČNO ime: Srbi ih plaćaju i po više HILJADA evra

Jedna humanitarna organizacija je došla do saznanja da još 400 žena namerava da sklopi brak u Srbiji

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Profimedia, Shutterstock, ilustracija

Sve više mladoženja sa juga Srbije se ženi mladama iz Albanije. U Preševu i opštini Bujanovac u poslednjih godinu dana sklopljeno je šest brakova između Srba i Albanki. To su uglavnom stariji ljudi koji se nisu ženili i koji za novac žene Albanke.

Pre nekoliko godina i Bratislav Tasić iz sela Lopardince kod Bujanovca oženio je Albanku Dhuratu iz Tirane. Ona je sada Sunčica Tasić. Prema nekim informacijama, Srbi kupuju albanske devojke za pet i po hiljada evra.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Međutim, opština Trgovište izdvojila je novac za 300 samaca starijih od 35 godina. Pare su namenjene za odlazak u Albaniju, dokumenta… Jedna humanitarna organizacija je došla do saznanja da još 400 žena namerava da sklopi brak u Srbiji.

– Plašim se da se tim brakovima pokušava da se albanizuje južna Srbija“ – kaže jedan Srbin.

Mnoge Albanke, ipak, budu zadovoljne i brzo se adaptiraju na okolinu.

– Postoje razlike u običajima, moralnim navikama i kulturi, ali se nekada različitosti i privuku – rekla je tada Sunčica Tasić. U selu Lopardince ima mnogo neoženjenih muškaraca do 50-te godine, te ne čudi što se odlučuju da žene neveste iz Albanije.

BONUS VIDEO

Izvor: Telegraf

Komentari (33)

  1. Meni to nije ni prirodno ni normalno da se mešamo sa narodom koji nije prijateljsko. O kupovini žena da i ne govorim, kažnjivo zakonom.

    Odgovori

Ostavite komentar