Uhapšeno troje Novosađana: Zbog LAŽNIH dojava o BOMBI u novosadskom sudu završili iza rešetaka

Sudska zgrada u Novom Sadu prošle sednice je dva puta bila evakuisana

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Novosadska policija je u saradnji sa Upravom kriminalističke policije MUP, rasvetlila lažnu dojavu o bombi od 13. jula i zbog sumnje da su izvršili krivično delo izazivanje panike i nereda i uhapsila troje osumnjičenih Novosađana.

Uhapšeni su T. M. (1996), D. M. (1993) i Č. I. (1983), saopštila je Policijska uprava Novi Sad.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Sumnja se da je 13. jula, T. M. pozvala telefonom centralu novosadskog suda i lažno dojavila da je u tom objektu postavljena bomba. Veruje se da ju je na lažnu dojavu bombe, posredstvom D. M, nagovorio Č. I. kako bi bio odložen proces koji se protiv njega vodi u Osnovnom sudu.

Za T. M. i D. M. je određeno zadržavanje do 48 sati i one će biti privedene, uz krivičnu prijavu, osnovnom javnom tužiocu u Novom Sadu. Č. I. je sproveden u Okružni zatvor, na osnovu poternice koju je za njim raspisao Osnovni sud u Novom Sadu.

Sudska zgrada u Novom Sadu prošle sednice je dva puta bila evakuisana, četiri puta za desetak dana, zbog lažnih anonimnih dojava da je u toj zgradi postavljena bomba.

U ovoj zgradi nalaze se Osnovni, Viši, Apelacioni i Prvivredni sud u Novom Sadu, kao i nadležna tužilaštva. Ova sudska zgrada je i u proteklih par meseci više od 10 puta bila meta lažnih anonimnih dojava o bombi. Po prijemu ovakvih dojava sva suđenja se prekidaju i odlažu.

BONUS VIDEO: 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar