Prepustio je ulogu Al Paćinu: Naš ČUVENI glumac trebalo je da igra u kultnom KUMU!

Detalji ove priče Bekim je izneo u svojim memoarima "Blistavo i strašno"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Profimedia, Printscreen

Naši Jugoslovenski glumci, širom sveta bili su poznati po svom raskošnom talentu i jedinstvenom šarmu. Jedan od najzapamćenijih glumaca iz tog perioda bio je Bekim Fehmiu.

On je u svojim memoarima pod nazivom “Blistavo i strašno” pisao kako je u Rimu 1971. godine bio gost producenta Dina de Laurentisa i njegove supruge, glumice Silvane Mangano. Prema njegovim rečima, ovaj producent ga je u toku jedne večeri upitao: “Zašto se onaj tvoj kolega nije vratio u Los Anđeles da nauči engleski za ulogu u filmu ‘Kum’? Ali sada su odlučili, nažalost, da svi glumci budu Amerikanci”, misleći na  Jovana Janićijevića Janaćka koji je u legendarnom filmu trebalo da glumi ni manje ni više nego don Vita Korleonea, ali ostvarenje ove malo poznate činjenice sprečila je tragična saobraćajna nesreća koja je promenila životni tok našeg čuvenog glumca.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Fehmiu je takođe trebalo da dobije jednu od glavnih uloga u ovom ostvarenju. Njemu je bila namenjena rola Korleonovog sina Majkla, kojeg je u konačnoj glumačkoj postavi tumačio Al Paćino.

– Divni glumac Jovan Janićijević Janaćko, nezaboravni Burduš iz serije “Muzikanti”, bio je u Los Anđelesu mesec dana. Čak je i štampa pisala o tome kako je bio gost Džona Vejna. Ponuđena mu je glavna uloga don Korleonea u filmu “Kum” pod uslovom da nauči jezik. Mene su već odredili za ulogu Majkla, njegovog mlađeg sina. Janaćko se više nikada nije vratio u Los Anđeles – napisao je Bekim Fehmiu.

Svi vrlo dobro znamo ko je dobio ulogu, legendarni Marlon Brando, koji je svojim performansom ostavio pečat u kulturi.

BONUS VIDEO:

 

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

Ostavite komentar