JEZIVI simboli u spotu Vojaža i Breskvice: Bacanje KLETVE kroz pesmu “Bezimena” (VIDEO)

Spot za pesmu "Bezimena" u izvođenju Vojaža i Breskvice je pun simbolike iz slovenske mitologije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija,foto: Printscreen/Youtube

Bivši ljubavnici su 30. juna izbacili pesmu po imenu “Bezimena”, pesma je odmah ušla u trending.

Međutim ako malo bolje uđemo u suštinu pesme i spota, otkrivaju se neke dublje stvari koje su tu MOŽDA sasvim slučajno ili možda ipak i NISU.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Pesma u suštini govori o ljubavi i prevari, ali u jednom delu spota, Breskvica stoji na sred polja u beloj venčanici, sa vencem od cveća na glavi i izgovara reči “A mene boli, boli me, boli što si pored nje, još ti ime proklinjem, moje nemoj ni da pominješ”, to znači da se ovde radi o nekom ljubavnom trouglu. – piše Alo.

To ništa ne bi bilo čudno da ona ne stoji NASRED POLJA U VENČANICI i izgovara upravo ove klevete, a na glavi joj je venac i veo, i izgleda kao “POLUDNICA” iz slovenske mitologije. Takođe je sličnost velika sa simbolikom filma iz 2019. godine “Sredina leta” reditelja Arija Astera.

Poludnica je Boginja i zaštitnica polja, zamišljena kao lepa visoka devojka, obučena u venčanicu. Pojavljuje se redovno leti u vreme žetve. Tad hoda po poljima i kad u podne naiđe na čoveka ili ženu u poslu, hvata ih za kosu i obara na zemlju bez milosti. Ali je negde takođe i zapoisano da je ona demon i da ima više imena, Negde je zovu Poludnica, negde Lejdi Midday, Noon Witch, ali je negde zovu i Miss Nameless, što u bukvalnom prevodu znači “BEZIMENA” kao i naziv ove pesme.

Da li je slučajnost da se pesma baš tako zove, iako se u teksu iste ni jednom ne spominje reč BEZIMENA?
Dakle Breskvica stoji na polju, u venčanici i na glavi ima veo i venac od cveća koji je baš znak “Poludnice” iz slovenske mitologije.

A sada da pređemo na Vojaža.

On stoji u nekom jezeru, sa krilima velikim belim, a vi ćete pomisliti odma da on simbolizuje nekog anđela čuvara, ali obratite pažnju na njegov pogled.

Videćete da on gleda negde dole, možda u vodu, a možda gleda i u svoj odraz koji se pojavljuje u vodi, ako je to tako, to upravo simbolizuje biće iz staroslovenske mitologije pod imenom “RUSALKA”.

Rusalka se opisuje kao utopljenik ili nekršteno dete, a u nekim krajevima se veruje da je Rusalka nastala iz duša nesretno umrlih vila. Ona se pojavljuje naga ili polunaga, sa krilima na vodi i pesmom odvlače svakoga ko im se približi.

U zapisima se govori da u “nedelji Rusalka”, koja sledi posle sv. Trojice, da su tada posebno opasne jer izlaze iz vode i jure po poljima, penju se po drveću i igraju na proplancima.

Slična legenda se pojavljuje po imenu “Đavo iz Morave”, koji se navodno pojavljuje u mestu koje se naziva “Bela voda”, međutim, Vojaž ima više simbolike sa Rusalkom nego sa Đavolom iz Morave.

Ilustracija,foto: Printscreen/Youtube

Vojaž:

-Stoji u vodi polunag
-Sa krilima je
-Čuje se pesma, što znači da on peva
-Gleda u svoj odraz u vodi

Rusalka:

-Stoje u vodi
-Polunage
-Gledaju u svoj odraz
-Na leđima imaju krila
-I pesmom dozivaju prolaznike i odvlače ih u vodu

Da li vam se čini da ovde ima previše sličnosti? Da vidimo sada Breskvicu

Breskvica:

-Stoji u polju
-U venčanici
-Na glavi venac i veo
-Peva
-Ime pesme BEZIMENA

Poludnica:

-Prikazuje se u poljima
-Ima venčanicu
-Na glavi venac i veo
-Doziva pevanjem
-Neki je zovu BEZIMENA

FOTO: printscreen/facebook

Složićete se da ima previše slučajnosti u svemu ovome, ali šta su hteli tačno da poruče sa tim? Da li su bacali neku kletvu?

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Alo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar