Treći NAJBOGATIJI čovek na svetu a živi u PRIKOLICI: Elon Mask sve prodaje samo da ode na Mars (VIDEO)

Mask je svoje nekretnine počeo rasprodavati prošloga leta rekavši kako se želi odreći većine poseda i fokusirati se na misiju Mars

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: BRITTA PEDERSEN / AFP / Profimedia, YouTube/Printscreen

Elon Mask (50) treći je najbogatiji čovek na svetu, a bez obzira na to, odabrao je život u malom domu vrednom tek 50.000 dolara. Reč je zapravo o prikolici smeštenoj na imanju njegovog Spejs Iks-a u Teksasu. Mask je u poslednjih godinu dana rasprodao većinu svojih nekretnina, a na Tviteru je nedavno objavio kako mu je novi dom “skromna iznajmljena kuća” koja košta manje od automobila Tesla Model S.

Iako nema pouzdanih podataka, pretpostavlja se da čovek “težak” 167,3 milijarde dolara živi u modularnoj kući od 35 kvadrata koju je, čini se, sklopila kompanija Boxabl. Musk to nije potvrdio, ali kako piše Dejli Mejl, na Gugl Ert snimku vidi se objekt kakve spomenuta kompanija inače postavlja.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Sve u jednoj prostoriji

Reč o malim i moderno uređenim kućama koncipiranima tako da se dnevna soba, kuhinja i spavaća soba zapravo nalaze u istoj prostoriji, a ono što je odvojeno je kupatilo. Kuća se gradi od betonskih panela i čelika, a može se postaviti bilo gde.

Maskova kuća navodno nosi naziv Boksabl Kasita iako je kompanija u novembru objavila kako je tu kuću izgradila za “tajnog kupca” u Boka Čiki.

Sve prodaje samo da ode na Mars

Mask je svoje nekretnine počeo rasprodavati prošloga leta rekavši kako se želi odreći većine poseda i fokusirati se na misiju na Mars.

– Prodajem većinu materijalnih stvari. Neću posedovati ni kuću – napisao je u maju 2020.

Poslednje što je stavio na prodaju bila je kuća na kalifornijskoj obali za koju traži 37,5 miliona dolara. Dosad ju je uglavnom iznajmljivao za organizaciju raznih događanja, sad bi je prodao velikoj porodici koja bi tamo živela.

BONUS VIDEO:

Izvor: net.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar