Rešite se POSPANOSTI nakon jela: Isprobajte trik sa jabukovim SIRĆETOM

Sigurno ste nekada, nakon velikog obroka, osetili pad energije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/rawpixel.com

Sigurno vam se nekada dogodilo da vas, nakon većeg obroka, savlada osećaj pospanosti.

I tada ne osećate ni trunku energije već biste samo da legnete i odspavate.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ovaj problem muči mnoge, ali za njega, srećom, postoji rešenje.

Jabukovo sirće ima brojne dobrobiti za zdravlje, a, između ostalog, može da deluje i kao probiotik. Jabukovo sirće je derivat fermentiranog jabučnog soka, pa kao i druge fermentirane namirnice može da sadrži bakteriju koja pospešuje zdravlje creva i održava urednu probavu. Međutim, treba imati na umu da svojstva probiotika ima samo nepasterizovano jabukovo sirće koje sadrži enzime, belančevine i pomenute probiotike. Dakle, pasterizacijom nestaju probiotička svojstva jabukovog sirćeta.

Takođe, može da pomogne i pri mršavljenju, ali ukoliko odlučite da smršate uz pomoć jabukovog sirćeta, ne konzumirajte više od dve kašike dnevno. Previše jabukovog sirćeta može da iziritira želudac, ali i da uništi zubnu gleđ i ošteti jednjak.

Foto: Pixabay/wicherek

Pored toga, jabukovo sirće nas puni energijom, zahvaljujući kalijumu i enzimima koje sadrži. Dodajte malo sirćeta čaši vode i popijte. Možete da pijete i tokom vežbanja, da biste se manje iscrpeli. Aminokiseline u sirćetu sprečavaju nakupljanje mlečne kiseline nakon vežbanja.

Dr Alan Mandel, kiropraktičar sa Floride, dobro ceni moć alkoholnog sirćeta. On na svojoj Facebook stranici Motivationaldoc redovno objavljuje korisne savete za zdravlje i bolji kvalitet života, kao i ispirišuće i motivacione citate za srećan život.

Foto: Freepik/freepik

Tako se osvrnuo i na osećaj pospanosti i umora, nakon većeg obroka koji je mnogima dobro poznat. Mandel objašnjava da se to dešava zato što nakon obilnog jela nivo glukoze, odnosno, šećera naglo poraste, a zatim brzo padne, pa ne ujednačen nivo šećera u krvi  ne može da se održi u krvotoku.

Da biste izbegli osećaj umora, on savetuje da pre jela popijete malo organskog jabukovog sirćeta, preciznije da jednu kašiku sirćeta sipate u čašu vode i da to pipijete tik pre jela. Na ovaj način ćete održati normalan nivo glukoze i insulina, a to će šećeru omogućiti da se polako apsorbuje u ćelije.

Dakle, samo je potrebno da, pre najvećeg obroka u danu, popijete čašu vode sa alkoholnim sirćetom i osetićete sjajne rezultate.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Zadovoljna.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar