Zaboravite skupe šampone i tretmane: LEK koji već imate kod kuće, rešiće problem PERUTI očas posla

Ne sadrži ni steroide, što ga dodatno čini bezbednim

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/valuavitaly

Problem peruti muči mnogo ljudi.

I zaista može da bude jako neprijatan.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Nemojte brinuti, naravno da postoji rešenje.

Iako su šamponi, preparati  i druga sredstva protiv peruti uvek dobar izbor, najčešće su trošenje novca.

Jeftina aleternativa koja brzo deluje se već nalazi u vašoj kući. Reč je o leku koji često koristimo protiv bolova – acetilsalicilna kiselina, odnosno aspirin.

Aspirin deluje protivupalno i kada se primeni na koži, a činjenica da u njemu nema steroida doprinosti da bude još bezbedniji.

Foto: Freepik/yanalya

Može odlično da posluži za piling kože glave i da da očisti skalp od odumrlih ćelija, masnoće, sebuma kao i naslaga raznih proizvoda koje koristimo za pranje, kondicioniranje i friziranje kose. On umiruje upalu, a ne isušuje kožu kao što to nekada radi tipičan šampon protiv peruti. Ovo je posebno važno ako imate suvu kosu koju je neophodno hidrirati.

Foto: Freepik/gpointstudio

Primena:

Izdrobite 3-4 tablete aspirina i dodajte malo vode da bi se rastvorile. Tu pastu izmešajte sa malo svog omiljenog šampona i utrljajte u kosu. Lagano je izmasirajte, a zatim ostavite da deluje nekoliko minuta. Možete i da iščešljate blago koren kose češljem sa krupnim zupcima, više da biste izmasirali kožu glave, a ne da biste raščešljavali kosu.

Kosu isperite, a balsam nanesite samo na vrhove kose i zatim oblikujte frizuru na uobičajen način. Svrab će prestati, a koža će biti čista.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Lepa i srećna

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar