Za samo 4 minuta do rezultata: Savršena vežba za mišiće zadnjice

Vežba je vrlo jednostavna i radi se tako što u 8 serija od po 20 sekundi radite skok čučnjeve

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Wavebreak / Profimedia

Dugotrajno trčanje, vožnja bicikla i druge kardio vežbe često znaju da budu najdosadniji deo treninga. Verovatno je to zato što kardio trening zahteva dosta vremena. Ipak, kardio vežbe su neizbežan deo treninga, ako imate za cilj smanjenje telesne mase.

Redovno vežbate i pijete proteine? Evo kada TAČNO treba da ih unesete

Postoji sjajna kardio vežba koja će vam pružiti odlične rezultate za samo 4 minuta dnevno, ali pazite, vežba je strašno naporna. Iako kratko traje, fizički ćete biti potpuno iscrpljeni posle ove vežbe, ali ako ne volite da tričite mnogo vremena na standardne kardio vežbe, ovo je prava stvar za vas.

Vežba je vrlo jednostavna i radi se tako što u 8 serija od po 20 sekundi radite skok čučnjeve. Dakle, spustite se u čučanj, zatim se odrazite i skočite u vazduh i u povratku ka zemlji opet idete u čučanj. Jednostavno, ali vrlo naporno. Jedna serija treba da traje 20 sekundi, a između serija pravite pauzu od 10 sekundi. Iako zvuči jednostavno, videćete da ćete se u početku mučiti da odradite sve serije.

Misterija rešena: EVO koje je najbolje doba dana za trening!

Vrlo je važno da ovu vežbu radite na pravilan način, kako biste pravilno opteretili mišiće, ali i kako biste izbegli povrede.

Stanite u uspravnu poziciju tako da su vam noge raširene u širini kukova. Spustite se u čučanj tako da vam je telo blago usmereno ka unapred. Vaše ruke ispružite ispred sebe. Zatim, rukama jako zamahnite prema dole i odgurnite se nogama. Iskoristite zamah ruku kako biste dobili veću eksplozivnost i kako biste više odskočili u vis. Prilikom doksoka, ponvo  se vratite u čučanj sa ispšruženim rukama i ponavljajte postupak.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Squats (@squats) on

Ova vežba će imati veliki uticaj na mišiće vaših nogu, poput butina i listova, ali takođe, ova vežba je sjajna kardio rutina koja će vam omogućiti da se preznojite i da sagorite višak kilograma.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs



Izvor: Muški magazin

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar