Redovno vežbate i pijete proteine? Evo kada TAČNO treba da ih unesete

Pre ili posle vežbanja? Obratite pažnju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Credit line: - / Wavebreak / Profimedia

Većina ljudi koji se redovno bave fitnesom, uz vežbe i fizičku aktivnost, piju i proteine.

Svi znaju da su proteini gradivni materijal mišića, ali kada je najbolji trenutak da se proteini piju. Neki tvrde da je najbolje da se proteini popiju pre samog treninga kako bi mišići imali hranu, dok drugi tvrde da se proteini piju tek nakon treninga.

Pošto proteini deluju na mišiće tek kada su mišićna vlakna iscepana, konzumacija protiena pre treninga neće imati mnogo efekta na vaše mišiće. Zato je potrebno da proteine pijete u toku i nakon treninga, kada su vaši mišići izmoreni i kada su njihova vlakna iscepana.

Foto/Pixabay.com

Proteine tokom treninga pijte u malim količinama, kako bi se vaši mišići postepeno hranili i kako bi dobijali male energetske bombe, ali nakon završenog treninga popijte čitav proteinski šejk i na taj način ćete mišićima obezbediti da se istant nahrane i da počnu sa regeneracijom, a samim tim ćete stimulisati njihov rast i snagu.

Pazite da ne preterate sa količinama proteina i držite se propisane količine. Takođe, proteine pijte sa vodom, jer se voda brzo vari i odmah prolazi kroz vaš probavni sistem, tako da ćete proteine sa vodom gotovo odmah dovesti do mišića i tako ih nahraniti. Ako ih budete pili sa mlekom, proteini neće biti toliko efektivni, jer će se u stomaku variti i preko 6 sati.ž

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

Želite da izgubite kilograme? Pokušajte uz neki od ova tri napitka!

Disanjem do željenje kilaže? Da, moguće je – evo i kako!



Izvor: muskimagazin.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar